Şîlan, dünya şampiyonluğu yolunda

Kadın Haberleri —

Şîlan Yûsif

Şîlan Yûsif

  • Şîlan Yûsif, Dêrikli. Spor kariyerine 2012 yılında tekvandoyla başladı ve kahverengi kuşak kazandı. Suriye’de tekvando kulüplerinin değişmesi ve kapatılması nedeniyle ilerleyişini sürdüremedi. 2016 yılında kickboksa başladı. Şîlan ayrıca, şehrinde ilk kadın kickboks antrenörü.

2018 yılında Suriye Şampiyonasına, 2019 yılında ise Suriye Ulusal Takım Şampiyonasına katıldı. 2020 yılında şampiyonluk kazandı. Başarılarına bir de Arap Şampiyonası’nı ekledi.

2021 yılında katıldığı şampiyonluk oyununda ikinciliği, takım olarak ise birinciliği elde eden Şîlan Yûsif, Jinha’ya başarılarını anlattı: “Cizîr Bölgesi’nde birinciliği, Arap şampiyonasında altın madalya ve Arap Ulusal Takım Şampiyonluğu’nda bronz madalya kazandım. 2022 yılında Suriye Ulusal Takım Şampiyonası’nda birinci oldum. 2023 Kickboks Şampiyonası, Suriye ‘Point Fight Styl Gümüş’ Şampiyonası’nda ikinciliği kazandım. En son 2024 yılında Suriye K1 Style Kickboks Şampiyonası'nda ikinci, Suriye Muay Thai Şampiyonası'nda ikinci oldum ve ben gümüş madalya kazandım.DÊRIK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.