Sivil alt yapı vuruldu

Dünya Haberleri —

Rusya - Ukrayna savaşı

Rusya - Ukrayna savaşı

  • Rus ordusu Ukrayna’nın kuzeydoğusundaki Sumy bölgesinde bir enerji tesisine yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Rusya-Ukrayna savaşı droneler ve bunlara karşı hava savunma sistemlerinin test sahasına döndü. Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın AB tarafından tepkiyle karşılanan Moskova ziyareti de cephe hattında bir değişim yaratmadı. Şiddetini artıran karşılıklı saldırıların son son bulması için Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’nın Donetks ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri, Zaporojye ve Herson bölgelerini terk etmesini şart koşmuştu.

Rus ordusu Ukrayna’nın kuzeydoğusundaki Sumy bölgesinde bir enerji tesisine yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenlediğini açıkladı. Ülke genelinde 12 bölgede kamikaze droneleri ile yapılan saldırılarda sivil alt yapının hedef alındığını açıklayan Ukrayna Hava Kuvvetleri, hava savunma sistemlerinin saldırıda fırlatılan 27 Rus İHA’sından 24'ünü düşürdüğünü bildirdi.

Ukrayna'nın ulusal elektrik şirketi Ukrenergo, Sumy bölgesindeki elektrik tesisinin hasar gördüğünü ve bunun sonucunda Sumy kentindeki endüstriyel tüketiciler için elektrik kesintisi yaşandığını ve onarım ekiplerinin hasarı gidermek için çalıştığını açıkladı.

Rus güçleri, Mart ayından bu yana Ukrayna'nın enerji sektörünü hedef alan saldırılarını yoğunlaştırarak termik ve hidroelektrik enerji üretim faaliyetlerine ciddi zarar verdi. Saldırılar ülke genelinde uzun süreli elektrik kesintilerine neden oldu.

862. günlük savaşın kısa özeti

Donetsk’in Ukrayna tarafından atanan ancak Donetsk dışında bulunan Bölge Valisi Vadym Filaşkin, Rus güçlerinin ilerlediği cepheye yakın olan Selydove kasabasına yönelik Rus saldırılarında en az beş kişinin öldüğünü, sekiz kişinin de yaralandığını söyledi. Filashkin, Rusların Komar kasabasına düzenlediği topçu atışında 32 yaşında bir kadının öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını, evlerin, dükkanların ve bir idari binanın hasar gördüğünü duyurdu. Rus Smerch roketinin Ukrainsk kasabasına düzenlediği saldırıda 1 kişi öldü. Rus saldırılarında toplam 7 kişi öldü 1 kişi yaralandı.

Rusya'nın Donetsk bölgesinde görevli yetkilisi Denis Puşilin, Ukrayna'nın Rusya'nın kontrolündeki topraklara yönelik saldırılarında beş kişinin öldüğünü söyledi.

Donetsk bölgesinin daha kuzeyinde, Rus güçleri Chasiv Yar tepe yerleşimine doğru ilerliyor. Ukrayna güçleri tarafından dağıtılan görüntülerde, kasabadaki Sovyet döneminden kalma yıkılmış ve için için yanan konut bloklarının sıraları görülüyor.

Cumartesi sabahı erken saatlerde Ukrayna'nın kuzeyindeki Sumy şehrine düzenlenen Rus drone saldırıları, yerel su sistemine giden elektriği kesti ve su kaynağını devre dışı bıraktı. Ukrayna'nın kamu yayın kuruluşu Suspilne, başkent Kiev'in kuzeydoğusundaki şehirde bir dizi patlama olduğunu bildirdi. KİEV-MOSKOVA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.