Sömürgeci düşman yenilecek

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu şehitleri

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu şehitleri

  • KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Büyük 14 Temmuz Direnişi'nin, Kürt halkını mutlak olarak ortadan kaldırmayı amaçlayan 12 Eylül faşist cuntasını yenilgiye uğrattığını, teslimiyeti mahkum ettiğini, direnişi zafere ulaştırarak Kurdistan'daki yenilgili süreci kapattığını belirtti. 
  • AKP-MHP-KDP-DAİŞ ittifakının, Başûrê Kurdistan'a yönelik işgal ve soykırım saldırılarına didkat çeken Eşbaşkanlık, "14 Temmuz ruhuyla karşı durulmalıdır. 14 Temmuz ruhuyla topyekun direnildiğinde kesinlikle soykırımcı sömürgeci düşman yenilecek, halkın direnişi zafere ulaşacaktır" dedi. 

Kürt Özgürlük Hareketi tarafından 'Ulusal Onur Günü' olarak ilan edilen Büyük 14 Temmuz Direnişi'nin 42. yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, ölümsüz şehitler Kemal Pir, Mehmet Hayri Durmuş, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek'i, saygı ve özlem andı. 

Büyük 14 Temmuz Direnişi'nin, kendisine yakıştırıldığı gibi ulusal bir zafer; Kurdistan halkına dayatılan ulusal yok oluşa karşı büyük bir direniş ve zafer hareketi haline gelerek ulusal onuru kurtardığını belirten Eşbaşkanlık, Kurdistan tarihinde anlaşılması gereken en önemli tarihsel olaylardan biri olduğunu vurguladı. 

Büyük insanlık abideleridir

Yarattığı ulusal, toplumsal, siyasi, kültürel ve sanatsal gelişmeler bakımından ele alındığında kesinlikle böylesi bir anlama sahip olduğunu belirten Eşbaşkanlık, "14 Temmuz direnişini ve öncülük eden büyük tarihsel kişilikleri anmak ve anlamak gerekir. Kemal, Hayri, Akif ve Ali yoldaşlar, sadece Kürt halkı açısından değil, insanlık değerlerini savunmak ve en zor koşullarda bunun en soylu temsilini yapmak bakımından da çok önemli tarihsel kişiliklerdir. Kesinlikle büyük insanlık abideleri olarak görülmeli ve anlaşılmalıdırlar" dedi. 

Her zaman minnet duygusu

14 Temmuz direnişçilerinin duygularını, düşüncelerini, kişiliklerini, nasıl insanlar olduğunu en iyi anlatanın, korkusuzca ölüme giden M. Hayri Durmuş'un "mezar taşıma borçlu yazın" sözlerine atıf yapan Eşbaşkanlık, halka, özgürlüğe ve mücadeleye olan sevgilerini ve bağlılıklarını ortaya koyduklarını vurguladı. Eşbaşkanlık, bu açıdan Kürt halkı, Kürt gençleri ve Kürt kadınlarının özgürlüğe aşkla bağlı olan bu büyük tarihsel kişiliklere ve onların mücadelesine her zaman minnet duygusuyla sahip çıkması gerektiğini kaydetti. 

Teslimiyeti mahkum etti

Büyük 14 Temmuz Direnişi'nin, Kürt halkını mutlak olarak ortadan kaldırmayı amaçlayan 12 Eylül faşist cuntasını yenilgiye uğrattığını, teslimiyeti mahkum ettiğini, direnişle zafere ulaşılacağını kanıtladığını belirten Eşbaşkanlık, direnişi zafere ulaştırarak Kurdistan'daki yenilgili süreci kapattığını altını çizdi. Kürt halkının ilk defa kalıcı zafer elde ederek, yeni bir sürece girdiğini, ardından gelişen zafer dolu tarihsel sürecin de 14 Temmuz'un temelleri üzerinde yükseldiğini kaydeden Eşbaşkanlık, açıklamasını şöyle sürdürdü: "PKK'nin ve PKK mücadele tarzının gelişmesinde 14 Temmuz çizgisi belirleyici olmuştur. Ulusal diriliş devrimi de 14 Temmuz direnişinin yol açtığı tarihsel bir sonuçtur. Önder Apo, 14 Temmuz çizgisine dayanarak büyük mücadele adımları atmış, gerillayı hazırlayarak ülkeye göndermiş ve gerilla, 15 Ağustos Hamlesi'ni başlatarak diriliş devrimini gerçekleştirmiş ve Kurdistan özgürlük mücadelesini kesinleştirmiştir."

Sömürgeci düşman yenilecek

Faşist AKP-MHP rejiminin, 12 Eylül projesini temsil etttiğini; bu projenin sonuca ulaşması amacıyla Kürt halkı başta olmak üzere bütün halklara, kadınlara, insanlığa ve doğaya saldırdığını belirten Eşbaşkanlık, şunları altını çizdi: "Son olarak Başurê Kurdistan'a yönelik başlatılan kapsamlı işgal saldırıları, Kürt soykırımı amacıyladır. Türk devletinin ve AKP-MHP-KDP-DAİŞ ittifakının, Başûrê Kurdistan'a yönelik bu işgal ve soykırım saldırılarına karşı 14 Temmuz ruhuyla durulmalıdır. 14 Temmuz ruhuyla topyekun direnildiğinde kesinlikle soykırımcı sömürgeci düşman yenilecek, halkın direnişi zafere ulaşacaktır. Bu temelde bütün yurtsever Kurdistan halkını, yurtsever Kurdistan gençliğini ve kadınlarını, Irak halklarını, Arap halkları başta olmak üzere bütün Ortadoğu halklarını, demokratik özgürlükçü sosyalist güçleri Başûrê Kurdistan'daki işgale karşı güçlü tutum almaya ve topyekun direniş geliştirmeye çağırıyoruz.” BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.