Sürüklenerek adli koğuşa

Senem Eriş

Senem Eriş

  • Tutuklandıktan sonra çıplak aramaya maruz kalan DEM Parti Genç Kadın Koordinasyon Üyesi Senem Eriş'in yerde sürüklenerek adli koğuşa götürüldüğü öğrenildi.  

İstanbul Kadıköy’de 18 Mayıs’ta gençlik örgütlerinin anma eylemin esaldıran polis, 20 kişiyi gözaltına alındı. DEM Parti Gençlik Meclisi Üyesi ve Genç Kadın Koordinasyon Üyesi Senem Eriş, Gençliğin Devrimci Güçleri (Dev-Güç) üyesi Gürdağ Efe Tunç, Yeni Demokrat Gençlik (YDG) üyesi Volkan Atmaca ve Tahsin Aladağ, polise mukavemet iddiasıyla tutuklandı. Eriş, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürülürken; Atmaca, Tunç ve Aladağ Maltepe L 2 Cezaevi’ne götürüldü. 

Tutuklanan gençleri ziyaret eden avukatları, gençlerin gözaltına alındıkları andan cezaevine götürüldükleri ana kadar ters kelepçeli bir şekilde tutulduklarını belirtti.

İki kez çıplak arama

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürülen Senem Eriş’i ziyaret eden avukatları, müvekkillerinin hem cezaevine  hem de koğuşa götürülürken zorla çıplak aramaya maruz bırakıldığını belirtti. Eriş’in adli koğuşa gitmek istemediğini, gerekirse tekli hücrede kalabileceğini söylemesine rağmen zorla götürüldüğünü kaydeden avukatları, buna karşı direnmesi üzerine cezaevi müdürününde yanlarında olduğu 15 gardiyan eşliğinde yerde sürüklenerek götürüldüğünü söyledi.  

Müslüman mısın?

Avukatlar, gardiyanların kapıya gelerek Eriş’e, “Müslüman mısın” diye sorular yönelttiği bilgisini de paylaştı. Avukatlar, Maltepe L 2 Cezaevi’ne götürülen Atmaca, Tunç ve Aladağ’ın da ayrı ayrı adli koğuşlarda tutulduğunu aktardı. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.