Teatra Sî’den ‘Rojek Xweş li Parkê’

Kültür/Sanat Haberleri —

Rewşan Apaydın

Rewşan Apaydın

  • Teatra Sî, 2024-2025 sezonuna girerken Kieran Lynn’in “Rojek Xweş li Parkê” adlı oyununu sahneye taşımaya hazırlanıyor.

İstanbul’da faaliyet gösteren Kürtçe tiyatro topluluğu Teatra Sî sınır, birey ve özgürlük temaları etrafında şekillenerek değindiği konuları mizahi bir üslupla ele alan oyunun provalarınına başladı. Oyun, modern toplumun sorunlarını ve bireylerin bu sorunlarla başa çıkma şekillerini sahneye aktaracak. Yakın zamanda seyirciyle buluşacak olan oyun bir çiftin, parkta geçirdikleri bir günde, bir anda sınır muhafızlarıyla karşılaşmasını konu ediyor.

Oyunun yönetmeni Rewşan Apaydın, bu oyunu tercih etme gerekçelerini “Oyun, yaşadığımız coğrafyada Teatra Sî ekibinin ve seyircilerin karşılaştığı sorunlara ışık tutarak sınır, kimlik, birey ve toplum konularına değiniyor. Bu nedenle, grubun yaratıcı vizyonuna ve sosyal etkiye duyduğu öneme uygun bir seçim oldu” ifadeleriyle aktardı.

Teatra Sî, Rojek Xweş Li Parkê adlı oyunun yanı sıra bir de çocuk oyunuyla yeni sezonda sahnede olacak. İki sezondur gösterilen çocuk oyunu Nîsko, bu sezonda da çocuk seyircilerin karşısında olacak. Topluluk ayrıca, yeni sezonda çalışmalarını yeni sahnesinde yürütecek. İSTANBUL

Oyunun Künyesi:

Yazar: Kieran Lynn

Yönetmen: Rewşan Apaydın

Yönetmen Yardımcısı: Hasan Yavuz

Oyuncular: Mustafa Alördek, Xanım Rojin Özmen, Kaddafi Ünal

Işık: Umut Şahin

Dekor ve Kostüm: Esra Enis

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.