Tecrit ve işgale karşı yürüdüler

Yurt Dışı Haberleri —

Tecrit ve işgal protesto

Tecrit ve işgal protesto

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecrit ve Türk devletinin Başûrê Kurdistan’ı işgal saldırıları Draguignan ve Paris’te yürüyüşlerle protesto edildi. Başûr halkına serhildan çağrısı yapıldı. 

Fransa’nın Draguignan kenti ile Paris’in Melun banliyösünde İmralı soykırım sistemine ve Türk devletinin yoğunlaşan Başûrê Kurdistan’ı işgal saldırıları yapılan yürüyüşler ile protesto edildi. 

Faşist Türk rejiminin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uyguladığı mutlak tecride, Avrupa’da yaşayan Kürtlerin tepkileri aralıksız devam ediyor. Ciwanen Kurdistani en Fransa (CKF) öncülüğünde alanlara çıkan Kürtler, ne Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit, işkence ve soykırımı ne de Başûrê Kurdistan’ın işgalini kabul etmeyeceklerini gösterdi.

Başûrê halkına ‘serhildan’ çağrısı

Draguignan’da CKF’li gençlerin ‘Bijî Rêber Apo’ sloganları La Poste önünde başlayan ve valilik binasına kadar süren yürüyüşe çok sayıda Kurdistanlı katıldı. İmralı’da mutlak tecrit altında tutulan ve kendisinden 40 aydır haber alınamayan Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için alanlara çıkan gençler yürüyüş boyunca Fransızlara İmralı tecrit rejimi hakkında bilgi verdi. Gençler, ayrıca Türk devletinin, Başûrê Kurdistan’a yönelik yeni işgal planları kapsamında gerçekleştirdiği saldırıları ve KDP’nin ihanetçi çizgisini lanetledi.

Valilik binasına önünde Kurdistan şehitleri adına yapılan saygı duruşu ardından gençler adına Erhan Kop bir konuşma gerçekleştirdi. “Önder Apo üzerindeki tecrit kalkana ve özgürlüğü sağlanıncaya kadar alanlarda olacağız” vurgusunda bulunan Kop; “İşgalci Türk devleti Başûrê Kurdistan’da savaş suçu işliyor. Hiçbir uluslararası hak tanımadan halkı evlerinden ediyor. Hiçbir hakları olmamasına rağmen kontrol noktaları kuruyor. Başûr halkının ayaklanıp buna karşı tutum alması gerekir” dedi.

Paris’in Melun banliyösünde kent meydanında başlayan yürüyüşte de İmralı tecrit, işkence ve soykırım sistemi teşhir edilirken, sık sık “Bijî Serok Apo”, “PKK halktır, halk burada”, “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Melun meydanında başlayan yürüyüş tren istasyonunda yapılan açıklama ardından sona erdi. PARİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.