Tutsak İşçi bir aydır eylemde

Naif İşçi

Naif İşçi

  • Tahliyesi, "pişmanlık" dayatmasını kabul etmediği gerekçesiyle engellenen tutsak Naif İşçi, 2 Ağustos'tan beri açlık grevinde.

Şirnex'in Cizîr (Cizre) ilçesinde 2010'da gözaltına alınıp tutuklanan 28 yaşındaki Naif İşçi, "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek", "Örgüt propagandası yapmak" ve "Toplantı, gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet" iddialarıyla 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay, İşçi’nin yaşını göz önünde bulundurarak cezayı 16 yıla düşürdü. İşçi, infaz süresini tamamlamasına rağmen koşullu salıverilme hakkından yararlanamıyor. İşçi'nin tahliyesi, “açlık grevine girdiği” ve "pişmanlık" dayatmasını reddettiği gerekçesiyle erteleniyor. Ahlat T Tipi Cezaevi İdari ve Gözlem Kurulu, 1 Ağustos’ta verdiği kararla İşçi'nin tahliyesini üç ay daha erteledi. İşçi, bu duruma karşı 2 Ağustos'ta açlık grevine başladı. İşçi, söz konusu hukuksuzluğun bir an önce son bulmasını istiyor.  

Üç defadır erteleniyor

İşçi'nin annesi Nebahat İşçi, "Adalet, hak ve hukuk kalmadı. Oğlum cezasını bitirmesine rağmen üç defadır infazı yakılıyor. Oğlum, bu hukuksuzluğu protesto etmek için açlık grevinde. En son telefon görüşmesi yaptığımızda bana 'Bu adaletsizlik bitene kadar açlık grevini sürdüreceğim' dedi. Çocuklarımız bu zulüm bitsin istiyorlar" diye konuştu. 

Zulme karşı direniyorlar

Oğlunun midesinden, bağırsaklarından, gözünden ve ayaklarından hasta olduğunu; 14 yıldır bacağında platin bulunduğunu kaydeden anne İşçi, "En son görüşüne gittiğimde sağlık durumunu iyi görmedim. Oğlum çok zayıflamış. Bu zulmün son bulması için direndiklerini söylüyorlar. Çocuklarımız üzerindeki bu haksızlığı kabul etmiyoruz" dedi. ŞIRNEX

 

* * *

Maltepe Cezaevi’nden sürgün

Maltepe L Tipi Cezaevi’ndeki tutsaklardan Hüseyin Sürgeç ve Ersan Nazlıer, başka bir cezaevine sürgün edildi.

İstanbul Maltepe L Tipi Cezaevi’nde bulunan Hüseyin Sürgeç ve Ersan Nazlıer’in zorla sevk edildikleri belirtildi. Tutsakların aileleri, gittikleri cezaevinde yakınları ile görüştürülmedi. Cezaevi idaresi, görüş engeline tutsakların “sürgün” edilmesini gerekçe gösterdi. Ancak ailelere tutsakların nereye götürüldüklerine dair bilgi verilmedi.

 

* * *

Bakırhan’dan Özer’e ziyaret

DEM Parti EşBaşkanı Tuncer Bakırhan, tahliye edilen Makbule Özer’i ziyaret etti. Özer’i evinde ziyaret eden Bakırhan, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, yakın zamanda bütün tutsakların özgürlüklerine ulaşmasını temenni etti. Bakırhan ve beraberindeki heyete teşekkür eden Özer, sabah saatlerinde apar topar cezaevinden çıkarıldığını ve saatlerce dışarda bekletildiğini anlattı. Özer, tahliye için “Darısı diğer bütün tutsakların başına” dedi. WAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.