Volkswagen işçisi uyardı: Tarihi bir hata olur

Dünya Haberleri —

Volkswagen

Volkswagen

  • Volkswagen'de 130 bin çalışan için toplu iş sözleşmesi görüşmeleri grev tehdidiyle başladı. Sendika sözü edilen işten çıkarmaların "tarihi bir hata" olacağı uyarısında bulundu.

Alman sendika liderleri, Volkswagen ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başlangıcında, altı fabrikada çalışan 130 bin işçi için grev tehdidinde bulundu ve işçilerin işten çıkarılmasının "tarihi bir hata" olacağı uyarısında bulundu. 

Volkswagen, bu ayın başında yüksek enerji ve iş gücü maliyetlerinin rekabet gücünü düşürdüğünü ve satışların azaldığını gerekçe göstererek, Almanya'daki fabrikalarını kapatmayı ve 30 yıllık istihdam koruma anlaşmasını 5 yıl erken sonlandırmayı planladığını açıklamıştı. Bu karar, Alman otomotiv sektöründe büyük yankı uyandırdı. 

IG Metall sendikası, Hannover'de başlayan görüşmelerde Volkswagen'in bu planına karşı çıkarken, 2030'un ötesine iş güvencesi talep etti. Ayrıca işçilere yüzde 7 zam talep eden sendika, Aralık ayından itibaren grev tehdidinde bulundu.

IG Metall baş müzakerecisi Thorsten Gröger, Volkswagen’in çalışanlarına sahip çıkması gerektiğini vurgularken, işçilerin 1 Aralık’tan itibaren fabrika kapılarının önünde ve sokaklarda olacağını belirtti. Volkswagen İş Konseyi Başkanı Daniela Cavallo ise, şirketin sendika fonlarından faydalandığını hatırlatarak, işçiler için çözüm bulmanın yönetimin sorumluluğu olduğunu ifade etti. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.