'Kirk Kasırgası' alarmı

Dünya Haberleri —

Kirk Kasırgası

Kirk Kasırgası

  • Kirk Kasırgası Avrupa'ya yaklaşıyor. Kasırganın Almanya'daki rotası Köln-Hamburg üzeri baltık denizi olacak. Perşembe günü şiddetli fırtınalar ve ulaşımda aksamalar bekleniyor.

Meteoroloji uzmanları, Atlantik üzerinden Avrupa'ya doğru ilerleyen Kirk Kasırgası hakkında uyarıda bulundu. Kasırganın çarşamba günü Almanya'ya ulaşması bekleniyor. Perşembe günü ise fırtınanın en şiddetli anlarının yaşanacağı tahmin ediliyor. Kirk Kasırgası'nın Köln'den başlayarak Hamburg üzerinden Baltık Denizi'ne doğru ilerlemesi öngörülüyor. Ülkenin güney bölgelerinde ise en yoğun fırtınaların yaşanacağı belirtiliyor.

Perşembe günü, demiryolu ve hava ulaşımında ciddi aksamalar yaşanabileceği konusunda uzmanlar uyarıyor. Ağaçların devrilebileceği ve yolların geçici olarak kapanabileceği ifade ediliyor. Meteorolog Jan Schenk, "Perşembe günü fırtınanın en yoğun seviyesine ulaşacak, cuma günü ise etkisini kaybederek İskandinavya’ya doğru hareket edecek" şeklinde konuştu.

Uzmanlar, Kirk Kasırgası'nın Kuzey Fransa, Benelüks ülkeleri, Kuzey Almanya ve Danimarka üzerinde etkili olmasını bekliyor. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.