15 Eğitim Sen’liye gözaltı

Eğitim Sen eylem

Eğitim Sen eylem

  • Meclis’te görüşmeleri başlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı eylemde olan Eğitim Sen üyesi 15 öğretmen, darp edilerek gözaltına alındı. 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyesi öğretmenler, AKP-MHP tarafından Meclis’e sunulan ve Genel Kurul’da görüşülen Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı eylemde. Eğitim Bakanlığı önünden Meclis’e yürümek isteyen öğretmenlerin önü polis tarafından kesildi. Polisin engellemesi ardından öğretmenler oturma eylemi kararı aldı. Bu sırada polis, Eğitim İş üyesi öğretmenlerin Meclis’ten Kızılay’a düzenlemek istediği yürüyüşe izin verdi. Aynı talep ile eylemde olan Eğitim Sen üyelerine izin verilmemesi üzerine öğretmenler, oturma eylemini sonlandırarak Bakanlık önünden tekrar Meclis’e yürüme kararı aldı. Polis, bir kez daha öğretmenlerin önünü kesti. Öğretmeler bu kez de Güvenpark’a doğru yürürken önleri kesildi ve polis burada öğretmenlere gözaltı anonsunda bulunarak barikatı kaldırdı. Barikatı kaldıran polis, yürümek için kol kola giren öğretmenlere biber gazıyla saldırdı. 15 öğretmen darp edilerek gözaltına alındı. Yakın mesafeden biber gazına maruz kalan bazı öğretmenler fenalaşırken birçok öğretmen ise darp edildi.

Yaşananların ardından yürümeye devam eden öğretmenlerin önü bu kez de Güvenpark çıkışında kesildi. Burada açıklama yapan öğretmenler, Meclis Parkı'na doğru geçiş yaptı. Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, “Polisler inatçı ise biz daha da inatçıyız. Sonuna kadar direneceğiz. Gözaltına alınan arkadaşlarımızı geri alacağız” dedi. Öğretmenlerin Meclis Parkı’nda bekleyişi devam etti. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.