ABD ajanların ismini verdi mi?

Dünya Haberleri —

Tahran'da görüşmeler

Tahran'da görüşmeler

  • Bir ABD heyetinin perşembe günü İran’ın Kerec kentinde İranlı yetkililerle iki saatlik bir toplantı yaptığı iddia edildi. Fox News 10 Mossad ajanının isminin verildiğini duyurdu. 

İran’ın Başkenti Tahran’da bir saldırıda öldürülen Hamas Siyasi Büro Sorumlusu İsmail Haniye için beklenen misillemenin şiddeti düşürülmeye çalışılıyor. Ortadoğu'da devam eden gerilimin ardından, ABD'li üst düzey bir güvenlik heyetinin Çarşamba günü, Umman'ın arabuluculuğunda İran'ı yatıştırmak amacıyla bilgi paylaşmak üzere gizlice Tahran'a gittiği iddia edildi.
Fox News'in Kuveyt merkezli Al Jarida gazetesine dayandırdığı haberde, ABD'li heyet İran ile İsrail arasındaki bölgede gerilimi azaltmak amacıyla Tahran'a mesaj iletmek için gönderildi. Heyet, İran'a doğrudan ya da dolaylı olarak Hamas'ın üst düzey yetkilisi İsmail Haniye'nin suikastına karıştığına inanılan 10 Mossad ajanının isimlerini içeren bir liste iletti. Heyetin, İran'ın dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'e, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından İsmail Haniye ve Fuad Şükrü'ye düzenlenen suikastlar konusunda "bilgisiz bırakıldığını" iletmek üzere gönderildiği iddiası yer aldı.
Haberde, ABD'li heyetin geçen hafta perşembe günü Türkiye üzerinden Kerec'deki Payam Havalimanı'na indiği ve İranlı yetkililerle iki saatlik bir toplantı yaptıktan sonra tekrar Türkiye'ye döndüğü iddiaları yer aldı. Fox News'in haberi yayından kaldırılırken, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi iddiaları yalanladı. Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran’ın başkenti Tahran'da, Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükrü'ün Lübnan’ın başkenti Beyrut'ta suikaste uğradı. Art arda yaşanan suikastlerin ardından Orta Doğu'daki gerilim daha da tırmandı. WASHINTON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.