Bielefeld ile Maxmûr arasında kültürel bir köprü

Kültür/Sanat Haberleri —

1. Bielefeld Kürt Kültür Ayı / Resim sergisi

1. Bielefeld Kürt Kültür Ayı / Resim sergisi

  • Kurdistan’a Barış ve Umut İnisiyatifi (KBUI) tarafından organize edilen 1. Bielefeld Kürt Kültür Ayı, Bielefeld Volkshochschule’de (VHS) yapılan bir törenle açıldı. Bir ay sürecek olan kültürel etkinlikler, Maxmûr kampında yaşları 9 ile 25 arasında değişen çocuk ve gençlerin yaptığı 62 resimden oluşan sergiyle başladı.

ARAT ARARAT/BIELEFELD

Maxmûr’daki ilkokul öğrencileri ve diğer resim yapan gençlerin işlediği temanın ağırlıklı olarak kadın olmasının kendisini çok etkilediğini belirten KBUI Başkanı Emine Gözen, sergiden elde edilecek gelirin Maxmûr Kampı’na gideceğini ifade ederek katılanlara ve destek sunanlara teşekkür etti.
Sergi açılışında Bielefeld Volkshochschule Başkan Yardımcısı Gerd Kurbjuhn da KBUI ile birlikte çalıştıkları için çok mutlu olduklarını söyleyerek, ''KBUI Bielefeld ile Maxmûr arasında kültürel bir köprü oluşturdu. Resimler savaşın devam ettiği bir bölgedeki gençlerin çizdiği resimler. Dolayısıyla çok değerli“ dedi.

 

 

Resimler gençlerin yaşadıkları acıları anlatıyor
Bielefeld Belediye Başkanı temsilcisi Ingo Nürnbergerg da Maxmûr Kampı’nda gençlerin sanatla ilgilenmelerinin çok değerli olduğunu ifade ederek, ''Gençlerin çizdiği resimler çok anlamlı. Bazı resimler oradaki gençlerin yaşadıkları acıları anlatıyor. Bazı resimler ülkesinden kaçanların yaşadığı dramı anlatıyor. Kaliteli resimler çizmişler'' şeklinde konuştu. 
23 Ağustos 22 Eylül tarihleri arasında Bielefeld VHS de görülebilecek eserlerin büyük kısmı açılış günü satıldı. Sergiye büyük ilgi gösteren sanatseverlerden Ozora isimli genç bir Alman kadın, ''Resimler çok duygusal. Geçmişte yaşadıklarını resimleri ile anlatmışlar'' dedi.
Bir ay sürecek kültürel etkinlikler 14 Eylül’de Mehmet Akbaş’ın katılacağı bir konser ve ardından film gösterimleriyle devam edecek.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.