Binevş, çözüm adresi olacak

Kadın Haberleri —

Safiye Akdağ

Safiye Akdağ

  • Bajarê Nû Belediyesi, kadınların yaşadığı sorunları tek merkezden çözmek için kolları sıvadı. Yakın zamanda açılacak Binevş Kadın Danışmanlık Merkezi’nde hukuki, sağlık ve psikolojik destek verecek.

DEM Parti Amed Bajarê Nû (Yenişehir) Belediyesi, kadınların beklentilerine ve taleplerine cevap olacak projeler üretmeye devam ediyor. Bajarê Nû Belediye Eşbaşkanı Safiye Akdağ,bu kapsamda yakında açılışını gerçekleştirecekleri Binevş Kadın Danışmanlık Merkezi’nin müjdesini verdi.

Binevş Kadın Danışmanlık Merkezi’yle ilçelerinde yer alan kadınların sorunlarını tek bir merkezden çözmeyi hedeflediklerini söyleyen Akdağ, Jinha’ya kadınlar için psikolojik, hukuki, ekonomik, sosyal ve kültürel birçok çalışmayı hayata geçireceklerini belirtti.

Çok yönlü çalışma  

“Kadın kurumlarını kapattılar, mevcut kurumlara da erkek müdür atadılar. Biz gelmeden önce kurumları resmî kurumlara tahsis ettiler. Hem madde bağımlılığı hem de özel savaştan en çok etkilenen kesim kadınlar oldu. Kadınlar kendileri ve çocukları için çalışma yapılmasını istediler. Jinpark alanında ‘Binevş Kadın Danışmanlık Merkezi’ni açacağız. Orada da eğitimlerin yanı sıra çok sayıda çalışma yürütmeyi planlıyoruz. Hem hukuki hem de sağlık noktasında destekler sunacağız. Bunun yanı sıra merkezimizde bir psikolog ve sosyolog bulunacak.”

Durmayacağız, çalışacağız

Merkez açmış olsalar da ev ev gezerek kadınları dinlemeye devam edeceklerini dile getiren Akdağ, şöyle dedi: “Hem toplumsal hem ekonomik noktada neler yapabileceğimize dair konuşacağız. Kadınlar için istihdam alanlarını artırmanın yollarını arayacağız. Yine film, dil ve kültür çalışmalarında kadınlarla bir araya geleceğiz. Bu noktada tahribatları onararak ve çalışarak önümüze bakacağız.” AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.