Bir veda bile edemedim

Kadın Haberleri —

Rawand Abu Naji

Rawand Abu Naji

  • Gazze’de evlerinin bombalanmasıyla kız kardeşini kaybeden Rawand Abu Naji, “Kız kardeşime bir veda bile edemedim” dedi.

Rawand Abu Naji 20 yaşında. Gazze’deki Şifa Hastanesi'nden yalnızca birkaç metre uzaklıktaki bir yerleşim bölgesi olan Aidiya Caddesi'nde yaşıyor. İsrail’in Mart ayında hastaneye yönelik saldırısında kız kardeşine ulaşamaya çalışıyordu.

“Kıyameti andıran gibi bir gündü. Kadınların sesleri her yerden duyuluyordu. Evlerin enkazı altından kaçmaya çalışanlar keskin nişancılar tarafından vuruluyordu, insanlar toplu bir şekilde infaz ediliyordu. Evler uçaklarla hedef alındı, insanlar diri diri yandı” diyor.

Kız kardeşi son görüşmelerinde artık su ve yiyeceklerini kalmadığını söyledi. Rawand Abu Naji, 27 Mart gününe büyük trajediyle bir uyandı. Kız kardeşi ile yeğenlerinin ölüm haberini aldı. O anı Jinha’ya şöyle anlatıyor: “Bunun bir şaka olduğunu düşündüm. Kendisiyle defalarca iletişime geçmeyi denedim ama sonuç alamadım. Bir komşusuyla iletişime geçtim ve aldığım haberin doğru olduğunu anladım. Kız kardeşime bir veda bile edemedim.” GAZZE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.