Çetelere ‘acil takviye’ duyurusu

.

.

  • Suriye’de eğittiği çeteleri Başûr’a Kurdistan’a taşıyan Türk devleti çete başlarına “yüzlerce çeteye ihtiyaç var” şeklinde haber saldı. 

ANHA’ya konuşan Kuzey ve Doğu Suriye İhlalleri Belgeleme Merkezi Müdürü Mistefa Ebdî, Türkiye’den gelen birçok çete üyesinin Til Hewa Merkezi’ne yerleştirildiğini belirtti. 

Mit’in Mayıs ayından bu yana "Milli Ordu-Artêşa Watanî" çete başlarına yüzlerce çeteye ihtiyaç duyulduğu konusunda bilgi verdiğini ifade eden Mistefa Ebdî, “Her çete başından, çetelerin isimlerinin tek tek toplanması istendi. Çete başlarına aylık olarak bin dolarlık bir ödeme yapılacağı belirtildi. Bunun üzerine çete başları da çetelerinin isimlerinin ‘özel gruplar’ aracılığıyla toplanması talimatını verdiler” dedi.

Kamplardaki Suriyelilere tehdit

Türkiye’deki mülteci kamplarındaki birçok Suriyelinin çete olmaya zorlandığını kaydeden Mistefa Ebdî, “Türk devleti yetkilileri, çete olmayı kabul etmeyenleri de Suriye’ye geri göndermekle tehdit ediyor” dedi. 

Kuzey ve Doğu Suriye İhlalleri Belgeleme Merkezi daha önce, Başûrê Kürdistan'ın Dihok kentine bağlı Berwarîbala bölgesinde Türk devletine ait üslere 300'den fazla DAIŞ çetesinin yerleştirildiğini duyurmuştu. QAMİŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.