Cezalarınızla durduramazsınız

Yurt Dışı Haberleri —

Kenan Ayaz

Kenan Ayaz

  • Kürt siyasetçi Kenan Ayaz'ın karar duruşması Hamburg Eyalet Mahkemesi’nde görüldü. Alman yargısı Ayaz’a PKK yöneticiliği ve sivil aktivitelerden 4 yıl 3 ay hapis verdi. Avukatları karara itiraz edecek.
  • Almanya’da Kürt kriminalizasyonunda kullanılan 129b’den ceza alan Kenan Ayaz, “Vereceğiniz ceza beni özgürlük mücadelemden asla alıkoyamaz. Ben halkımın özgürlük mücadelesinin bir neferiyim” dedi.

M. ZAHİT EKİNCİ / HAMBURG

Almanya'nın tutuklu yargıladığı Kürt siyasetçi Kenan Ayaz’ın karar duruşması, Hamburg Eyalet Mahkemesi’nde görüldü. Alman yargısı Ayaz’a PKK üyeliğinden 4 yıl 3 ay hapis verdi. 

Öğleden sonra saat 14.15 te görülen karar duruşmasında, mahkeme heyeti verdiği bu kararla, Kenan Ayaz'ı 2018-2019 tarihleri arasında PKK içerisinde üst düzey sorumluluk aldığı ve bu çerçevede faaliyetler yürüttüğü iddiasıyla 4 sene 3 ay hapisle cezalandırdı. Duruşma öncesi mahkeme binası önünde Kenan Ayaz ile dayanışma mitingi düzenlendi. Hamburg Kenan Ayaz'la Dayanışma Komitesi tarafından organize edilen mitinge onlarca kişi katıldı. Yazar ve kadın hakları aktivisti Anja Flach, Kenan Ayaz'ın yaptığı savunmalarda mahkeme heyetine adeta bir insanlık dersi verdiğini söyledi. “Sadece Ayaz ile değil tüm siyasi tutsaklarla dayanışmamızı gösterelim” diyen Anja Flach, Kenan Ayaz ve diğer siyası tutsakların özgürlüğü için her zaman eylemde olacaklarını söyledi.

Beni mücadelemden alıkoyamazsınız

Mahkeme heyetinin kararını zafer işaretiyle karşılayan Kenan Ayaz, şunları söyledi: “Karar ne olursa olsun ben halkımın özgürlük mücadelesinin bir neferiyim. Rojava'da dünyanın en güzel kadınları dünyanın en çirkin erkeklerini bozguna uğratırken, mahkemeniz beni bu çirkin erkeklerin en çirkini olan diktatör Erdoğan’ı memnun etmek için yargılıyor ve ceza vermek istiyor. Vereceğiniz ceza ne olursa olsun beni özgürlük mücadelemden asla alıkoyamayacaktır. Sizler sadece Türk devletini ve Erdoğan’ı memnun etmek için beni ve arkadaşlarımı yargılıyorsunuz. Erdoğan'a destek vermekle aynı zamanda DAŞ teröristlerine destek veriyorsunuz. Bu destek Solingen'de Mannheim'de halkınıza ölüm olarak geri dönüyor. Bu alçakça saldırılarda yaşamını yitiren insanları saygı ile anarken yaralılara acil şifalar, ailelere de başsağlığı dileklerimi gönderiyorum. DAİŞ’in ve Erdoğan’ın terörünü görmezden gelen mahkemeleriniz, demokratik yollardan taleplerini dile getirmek isteyen bizleri yargılayarak kendi hukukunuzla çelişiyorsunuz.”

Kenan Ayaz, son olarak kendisini yalnız bırakmayan Kürdistanlılara, Alman dostlara ve Kıbrıs’ta kendisi için mücadele eden tüm Kıbrıs halkına selam ve sevgilerini gönderdiğini ifade etti. Mahkemenin kararını açıklamasının hemen ardından salonda bulunan 40 kişilik bir grup, “Bijî Serok Apo” ve “Jin Jiyan Azadî” sloganları atarak tepki gösterdi.

Mahkeme sonrası karar hakkında konuşan Kenan Ayaz'ın avukatı Stefan Kuhn, kararın kabul edilemez ve skandal olduğunu belirterek bir hafta içerisinde karara itiraz edeceklerini söyledi. 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.