Çözümün adresini göstereceğiz

Keskin Bayındır

Keskin Bayındır

  • DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, 13 Ekim’de Amed'den bir kez daha çözümün adresini göstereceklerini söyledi. 

MA'nın sorularını yanıtlayan DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, Uluslararası Komplo ve onun devamına karşı Kürt halkı ve dostlarının birlikte direndiğini belirterek, "Komplo, bugün tecritle sürdürülmek isteniyor, buna karşı da direniyoruz. Tecrit sistemini dağıtmaya yönelik gücümüz ve irademiz var" dedi. 

Artık ertelenemez noktada

Bu kapsamda 13 Ekim’de yapacakları mitingin, başı ve sonu olan bir miting olmadığını kaydeden Bayındır, şunları söyledi: "Dünya, Türkiye ve Kürdistan, kritik bir eşikte. Kürt meselesi artık ertelenemeyecek bir noktaya gelmiş durumda. Bu mesele, Sayın Öcalan öncülüğünde çok rahat bir şekilde çözülebilir. Çözüme dair irade beyanını en yüksek şekilde yapan ve ortaya koyandır. 2013-2015 yılları arasında bunun bir ön provası yapıldı ve Türkiye halklarının bu çözüm atmosferine ne kadar bağlandığını gördük. 

Siyasal ve toplumsal realite

Gelinen aşama itibarıyla bütün ibreler, artık Sayın Öcalan’ın fiziki olarak özgür olması ve Kürt sorunun demokratik yollarla çözümünü gösteriyor. Bu siyasal bir gerçeklik, toplumsal bir hakikattir. Bizler bunu örgütleyen bir perspektifle miting yapıp, demokrasi ve özgürlük isteyen tüm kesimleri Amed’de buluşturmayı hedefliyoruz. Savaşı derinleştirmek isteyen iktidara karşı irademizi en güçlü şekilde ortaya koyacağız. 13 Ekim’de bir kez daha çözümün adresini göstereceğiz. 

Çözüm isteyenlerin mitingi

Buradan bütün kesimlere çağrımızdır; bu mitingde yer almak sadece Kürt halkının görevi değil, Kürt sorununun demokratik yollarla çözümünü destekleyen herkesin katılması gerek. Bu miting, sadece DBP’nin değil, çözüm isteyen halkların mitingi. Bunun için herkesin koşulları zorlayarak, 13 Ekim’de Amed’de olması gerek. 13 Ekim’den sonra da bütün siyasal ve demokratik mücadelemiz, Kürt sorununun demokratik çözümü ve Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğü üzerine gelişecek. Türkiye’nin esas meselesi, Kürt sorununun çözümüdür, bunun dışındaki gündemler sunidir. Türkiye halkları bu meseleyi çözüme kavuşturursa Ortadoğu kaosundan doğru bir çıkış yapmış olacak. Birlikte yaşam isteği, Kürt ve Türk halkında var. Bütün baskılara karşı direnen bir Kürt halkı ve dostları gerçeği var. Başarmaya yakınız." AMED

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.