Dêrazor’da Şam-Tahran katliamı

Dêrazor'da katliam

Dêrazor'da katliam

  • Şam rejimi güçleri ve İran'ın da destek verdiği çeteler, Dêrazor'da aralarında 8 aylık ve 1,5 yaşındaki bebeklerinde olduğu 6'sı çocuk 11 köylüyü katletti.

Şam yönetimi güçleri ve ona bağlı İran destekli çeteler, Dêrazor’da katliam gerçekleştirdi. Saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu 11 kişi katledildi.

Şam güçleri ve İran'ın da destek verdiği Difa El Wetani çetesri, Dêrazor Kantonu'na yönelik saldırılarına devam ediyor. Dêrazor’un doğu kırsalındaki El-Dehla, Cedîde Begara köyleri, Fırat Nehri’nin batısındaki El Bû Lêl köyündeki rejim üssünden obüs toplarıyla hedef alındı. QSD, saat 02.30 sıralarındaki saldırı sonucu sabah itibarıyla 11 sivilin şehit olduğunu, 5 kişinin de yaralandığını teyit etti.

Şehit düşenlerin isimleri şöyle: Rehef Îsmaîl El Ebûd (12), Nadiye Xidir El Mihemed (18), Hind Ferhan El Ebûd (30), Aya Îsmaîl El Ebûd (8), Nadîn Silîc El Ibêd (22), Yas Yasîn El Zeer (37), Mariya Yasîn El Zeer (12), Selwa Yasir El Zeer (5), Rexed Mihemed El Zixîr (22), Şam Beşar El Zixîr (8 aylık), Îlaf Beşar El Zixîr (1, 5).

Yaralıların isimleri şöyle: Elî Hesen El Damin (12), Melek Ebûd El Hisên (25), Sûriye El Ebûd (50), Fehid Îsmaîl El Ebûd (15) ve Melek Îsmaîl El Ebûd (6).

Cenazeler kaldırılırken de

Saldırının hedefi olan El-Dehla köyünde yaşamını yitiren  Mariya Yasîn El-Zeer ve Istebreq Yasîn El-Zeer isimli iki çocuk ile anne Nadîn Selîc El-Ibêd ve baba Yasir Yasîn El-Zeer'in cenazeleri, Dehle mezarlığında toprağa verilirken, Şam yönetimi güçleri tarafından yeniden bombalandı.

Saldırılar anlaşmalı

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi de dün yaptığı açıklamada, Şam hükümetinin istikrarın bulunduğu bölgelerde karışıklık çıkarmaya çalıştığını belirtti. Özerk Yönetim, “Şam hükümeti, Türk devleti ve diğer güçler ile anlaşmalı olarak, kendisine bağlı çete gruplarını destekleme temelinde bölgede kaos çıkararak, huzuru sağlama çalışmalarını sabote etmek istiyor. Tamamen Türk devletinin halkımızı imha etmeyi amaçlayan talepleri doğrultusunda gerçekleşen bu bilinen politikalara karşı, halklarımızın iradesi ile birlikte hareket edeceğimizi ifade etmek istiyoruz” dedi. 

Türk ordusu da bombaladı

Türk ordusu ise dün sabah saat 05.00 sıralarında Efrîn-Şehba Kantonu'na bağlı Şera hattına saldırı düzenledi. Saldırının püskürtülmesi sonucu Türk ordusu ve ona bağlı çeteler, Şêrewa ve Şera beldelerine bağlı Ziyaret, Bêne, Tinebê, Şewarqa, Merenaz ve Malkiyê köylerini bombaladı. Şehba Kampı’na yönelik gerçekleştirilen saldırılarda ise 15 yaşındaki Lîlav Elî Bekir adlı bir çocuk yaralandı. Ayrıca, Şêrewa beldesine bağlı Meyasê, Birciaqasê, Soxanekê, Bênê, Ziyaretê, Dêrjimêl, Tinib, Kiştihar köyleri ile Kiştihar’daki Şehba Kampı çevresi  ve Şera hattının Şêwarqa, Merenaz, Malikiyê, Elqamiyê, Til Rifat gibi belde ve köyleri ile Miniq, Eyn Deqnê, Bêlûniyê köylerine yönelik yoğun bombardıman gerçekleştirildi. QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.