Güncel

Gerillaya 521 kez saldırı

Türk devleti saldırı

Türk devleti saldırı

  • Ateşkes konumunda olan gerillaya yönelik saldırılarını durdurmayan Türk ordusu, 18 kez savaş uçakları, 503 kez de ağır silah, top ve obüslerle saldırdı. Ateşkes ilanından beri 8 kez yasaklı silahı, 93 kez hava ve 5 bin 52 kez de ağır silah, top ve obüs saldırısı yapıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden saldırılarla ilgili şu bilgiler verildi:

* Türk savaş uçakları, 16 ve 17 Mart’ta Xakurkê'nin Berê Zînê, Sinînê, Kendekola ve Lolan alanlarını 7 kez; Garê'nın Girê Zengil alanını 3 kez; Metîna'nın Serê Metîna Direniş Alanı'nı 5 kez; Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Amediyê ve Girê Bahar alanlarını 3 kez bombaladı.

* Xakurkê'nın Berê Zînê, Şehîd Şerîf, Lolan ve Sinînê alanları 230 kez; Garê'nın Girê Reşîd, Kanî Sarkê, Zêvkê ve Girê Zengil alanları 29 kez; Metîna'nın Serê Metîna, Şêlazê ve Bêşîlî alanları 83 kez; Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Amediyê, Girê Bahar alanları 161 kez ağır silah, top ve obüslerle bombalandı.

Ateşkesin ilanından beri

BİM, Kürt Halk Önderi'nin çağrısı ardından PKK’nin aldığı ateşkes kararının gerilla tarafından harfiyen uygulandığını belirterek, şunları ifade edildi: "Buna rağmen Türk ordu güçlerinin alanlarımıza dönük keşif faaliyetleri yoğunlaşmış, hava saldırıları ve top atışları devam etmiştir. Her keşif faaliyeti bir saldırıdır, çünkü saldırının hazırlığını yapan bir faaliyettir. Ateşkesin ilan edildiği tarihten bu yana Türk ordu güçleri Medya Savunma Alanları’na dönük 8 kez yasaklı silah saldırısı, 93 kez hava saldırısı ve 5 bin 52 kez de ağır silah, top ve obüs saldırısı gerçekleştirmiştir.

Akıncı SİHA'sı düşürüldü

Buna karşı Şehîd Delal Hava Savunma Kuvvetlerimize bağlı bir birliğimiz tarafından 16 Mart saat 19.20’de Qendîl semalarında yüksek irtifa yapan ve Türk devletinin düşürülemez sandığı Akıncı SİHA’sı düşürülmüştür. Bu saldırıların devam etmesi halinde bizim de savunma amaçlı bu tür keşif uçaklarını düşürme hakkımız vardır ve bu görev yerine getirilecektir.” BEHDÎNAN

paylaş

   

Güncel

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2025 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.