Girê Amediyê’de cephanelik imha edildi

.

.

  • Gerillalar, Zap’ta işgalci Türk ordusuna darbe vurmaya devam ediyor. YJA Star gerillalarının öncülüğünde gerçekleştirilen eylemlerde 1 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 2’si uzman çavuş 4 asker de yaralandı. 2 mobese ve 1 cephanelik imha edilirken, 1 kepçe de darbelendi.

Halk Savunma Güçleri (HPG) Basın İrtibat Merkezi (BİM), 2-5 Ağustos tarihleri arasında Kürdistan Özgürlük Gerillaları’nın yaptığı eylemler ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, kadın ordusu YJA Star gerillalarının eylemlerinin yoğun olduğu görüldü. Açıklamaya göre YJA Star gerillaları, Girê Amediyê’de cephaneliği havaya uçururken 1 askeri cezalandırdı 2’si uzman çavuş 4 askeri de yaraladı. 2 mobese imha edilirken 1 kepçe de darbelendi. HPG BİM’in açıklamasında işgalci ordunun yasaklı patlayıcı kullanımı ve bombardımanlarına ilişkin de ayrıntılar paylaşıldı. BİM’in açıklamasının detayları şöyle:

İşgalciler ağır silahlarla vuruldu

"Heftanîn bölgesi;

* 3 Ağustos saat 09:30’da Keşan alanındaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

* 3 Ağustos saat 12:00’da Kanî Biyê alanındaki işgalciler orta otomatik ve ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

YJA Star işgalcilerin ensesinde

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

* 2 Ağustos saat 19:03’de Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobese kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

* 3 Ağustos saat 09:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobese kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

Kepçe vuruldu, hareket durduruldu

* 3 Ağustos saat 22:05’te Girê Amediyê Direniş Alanı’nda yol yapmaya çalışan 1 kepçe ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemin sonucunda kepçe darbe aldı ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

Girê Amediyê cephaneliği artık yok

* 3 Ağustos saat 08:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Daha sonra saat 09:30’da aynı işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu. YJA Star güçlerimizce gerçekleştirilen bu eylemlerde 1 işgalci cezalandırıldı ve 1 cephanelik imha edildi.

2’si uzman 4 işgalci yaralandı

* 3 Ağustos saat 22:32’de Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek etkili şekilde vuruldu. Bu eylemin sonucunda 2’si uzman çavuş olan toplam 4 işgalci yaralandı.

* 5 Ağustos saat 02:30’da Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek etkili şekilde vuruldu.

9 kez yasaklı patlayıcı kullanıldı

* 3 ve 4 Ağustos’ta Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 9 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

* 3 ve 4 Ağustos’ta Xakurkê bölgesinin Lolan, Şehîd Şerîf, Kendakola, Sinînê alanları 12 kez,

* Garê bölgesinin Dêrîk, Gûzê, Deşta Kafya, Şikeftiya, Girê alanı 7 kez,

* Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 5 kez,

* Metîna bölgesinin Şêlazê Direniş Alanı 1 kez, olmak üzere; toplam 25 kez savaş uçakları ile bombalandı.

4 ve 5 Ağustos’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı, Metîna bölgesinin Şêlazê Direniş Alanı ve Xakurkê bölgesinin Kendakola alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.