Hakikati ortadan kaldıramazsınız

Ayşegül Doğan

Ayşegül Doğan

  • Kurdistan’da yeni bir operasyon sürecinin başlatıldığına dikkat çeken DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, “Kürt düşmanısınız. Olsa olsa sonunuzu hızlandırırsınız. Biz bu govendi büyüteceğiz” dedi.
  • “Bijî Serok Apo” sloganının bir hakikat olduğuna işaret eden Ayşegül Doğan, “Bir bir şarkıda, halayda, siyaset arenasında karşınıza çıkacak. Hakikati ortadan kaldıramazsınız” tepkisinde bulundu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, gündemdeki gelişmelere dair parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Wan’da aralarında DEM Parti il eşbaşkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Doğan, “Belli ki bu iktidar yaşananlardan ders çıkartmıyor. Bu politikalar onlarca yıldır sürdürüldü ama kimse sonuç almadı. Eğer böyle güç kazanacağını düşünenler varsa; özellikle onlara DEM Parti adına sesleniyorum, “Böyle, olsa olsa sonunuzu hızlandırabilirsiniz. Kürt düşmanısınız. Çözümsüzlük politikalarının peşinde sürüklenerek kendi sonunuzu yaratmayın” sözleriyle tepki gösterdi.

Suç icat ediyorlar

Çok sayıda kişinin Kürtçe şarkı ya da govendler nedeniyle cezaevine gönderildiğinin altını çizen Doğan şöyle konuştu: “Günlük yaşamı üzerinden Kürtlere suç icat ediliyor. Böyle yaparak ırkçılık da normalleştirilmeye çalışılıyor. Günlük hayatın parçası rutiniymiş gibi bir algı yaratılmaya ve örülmeye çalışılıyor. Bu çok tehlikeli bir algı yaratma girişimdir. Ne hikmetse Kürtlerin katıldığı düğünlerin, sokak etkinliklerinin görüntüleri taranıyor, bulunuyor, yine ne hikmetse sosyal medyada paylaşan, bunu arayan, tarayan, bulan ve şimdi nedense bir anda bunu bir şekilde servis eden bir akıl çıktı ortaya. Kadınlar, gençler,  halay çektikleri için Kürtçe şarkı eşliğinde eğlendikleri için düğüne katıldıkları için tutuklanıyorlar.”

Kürt olmak suçtur deniyor

AKP-MHP iktidarının bir yandan Kürtçe üzerindeki baskıları kaldırdığı iddiasında bulunduğuna, 31 Mart yerel seçimler öncesi Kürtçe parçalarla propaganda yaptıklarına da dikkat çeken Doğan, “Ceza mevzuatımıza yeni bir şey daha girmiş. Kürt olmak suçtur. Dilini konuşamaz, halayını çekemez, seçilemez… Demek ki ceza mevzuatına nefret suçu Kürtler ve diğer halklar hariç şekilde girmiş” tepkisinde bulundu.

 ‘Bijî Serok Apo’ bir hakikattir

Gözaltılara gerekçe yapılan “Bijî Serok Apo” sloganının bir hakikat olduğuna işaret eden Doğan şunları söyledi:

“Bu bir hakikat. Bir gün bir şarkıda, bir gün sloganda, bir gün bir halayda, bir gün yürüyüşte, toplumsal etkinlikte, bir gün bir siyasi arenada ama mutlaka hakikat bir şekilde karşınızı çıkar. Siz 'Bijî Serok Apo’ sloganını yasaklayabilirsiniz, ama Sayın Öcalan’ın Kürt meselesinin çözümündeki rolünü ve bu gerçeği nasıl yasaklayacaksınız? Ya da bu hakikati nasıl ortadan kaldırabilirsiniz?”

Bu govend büyüyecek

DEM Parti siyasetinin özünün mücadele olduğunu vurgulayan Ayşegül Doğan, “Evet, çok ağır bedelleri oldu, çok acı bedelleri oldu, ama bu eşitlik ve adalet mücadelesinden vazgeçmedik. Yarın da vazgeçmeyeceğiz. Tutuklandık, tutukladınız, tutukladılar olmadı. Türkiye kamuoyunu bir çağrı yapmak istiyorum. Gelin hep birlikte bu halayı büyütelim. Bu halaya birlikte duralım” çağrısında bulundu. ANKARA

 

* * * 

Wan'da soykırım operasyonları

Wan'da dün sabah saatlerinde çok sayıda eve baskın düzenlendi. Siyasi soykırım operasyonlarında aralarında

DEM Parti İl Eşbaşkanları Veysi Dilekçi ve Gülşen Kurt’un da bulunduğu en az 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan

isimleri öğrenilenler şunlar: Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Eşbaşkanı Hanım Kaya, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Aynur Sarıca, DEM Parti Artemêt İlçe Eşbaşkanı Cemil Baydar, Barış Anneleri Sarya Süer, Hazal Süer ile Münife Kaçak, Adem Onat, Fazıl Numaş, Tahir Artim ve Selma Cintan. WAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.