Her gün çocuklarımız katlediliyor

Kültür/Sanat Haberleri —

Mehmet Akbaş konseri

Mehmet Akbaş konseri

  • Bu yıl ilki düzenlenen Bielefeld Kürt Kültür Ayı etkinliklerinde sanatçı Mehmet Akbaş konser verdi. 22 Eylül’e kadar sürecek kültür haftasının gelirleri Mexmûr ve Şengal’e gidecek.

ARAT ARARAT/BİELEFELD

Sanatçı Mehmet Akbaş, Kürdistan’a Barış ve Umut İnisiyatifi’nin (KBUI) organize ettiği Bielefeld Kürt Kültür Ayı kapsamında bir konser düzenlendi. Bielefeld Volkshochscule’de 14 Eylül akşamı gerçekleşen konserin geliri KBUI’nın Şengal ve Mexmûr bölgelerinde gerçekleştirdiği projeler için harcanacak.

 

 

Konser esnasında görüştüğümüz sanatçı Mehmet Akbaş böyle bir dayanışma etkinliğine katılmaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek "Kürdistan’da her gün çocuklarımız, insanlarımız katlediliyor. İnisiyatifin bizi böyle bir programa dahil etmesini çok değerli buluyorum. Acıları hafifletmek için bir çakıl taşı koyduysak ne mutlu" dedi.

Sanatçıların bu tür sosyal etkinliklerde yer almasının önemine vurgu yapan Akbaş, "Savaştan etkilenen çocuklara, kadınlara yönelik projelere destek olmak gerekiyor. Elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Ancak hep birlikte başarabiliriz. Sanatçı tek başına bir şey yapamaz. Halkımız, kurumlarımız da hem sanatçısına hem de bu tür projelere destek olmalıdır. Bugün burada olmaktan çok mutluyum" diye ekledi.

Bielefeld Kürt Kültür Ayı 23 Ağustos’ta Mexmûrlu gençlerin resim sergisiyle açılışı yapmıştı. Mehmet Aktaş konseri ardından kültür programı film gösterimleriyle devam edecek. 18 Eylül’de Cîran, 19 Eylül’de Gava Şitil Mezin Dibin, 20 Eylül’de Bûka Baranê, ve 22 Eylül’de Hewno Bêreng filmleri Bielefeld Lichtwerk ve Kamera Bielefeld sinemalarında izleyiciyle buluşacak.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.