Hizbulkontranın görevi tetikçiliktir

Besê Hozat

Besê Hozat

  • KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, sömürgeci Türk devlet erkanın fotoğraf karesine iliştirilen Hizbulkontra'nın (Hüda-Par) bir Özel Harp Dairesi ürünü olduğunu belirterek, şunu  vurguladı: "Hizbulkontra'nın dini imanı da Türk devletine tetikçilik yapmaktır. Kullanacaklar, işi bitti mi tasfiye edecekler."

Hizbulkontranın baştan beri Özel Harp Dairesi'nin bir örgütlemesi olup JİTEM'le birlikte çalıştığını hatırlatan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, "Şimdi yeniden ihtiyaçları var. Çünkü Kürdistan Özgürlük Mücadelesi ile baş edemiyorlar. Hizbulkontra'yı, bu tetikçi gücü; yine o kareye yerleştirdiler. Şimdi hem siyasi alanda hem askeri alanda  yurtsever Kürt halkına karşı kullanmak istiyorlar. Hizbulkontra'nın Kürtlük ve İslamiyet ile yakından uzaktan hiçbir alakası yoktur" dedi.  

Medya Haber TV'de yayınlanan programa katılan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtladı. Eşbaşkan Hozat, uzun ve kapsamlı söyleşide, Türk devletince Hüda-Par olarak 'siyasileştirilen' ve Kürt halkına karşı yeniden kullanılan Hizbulkontra ile ilgili de konuştu. Hozat, özetle şunları söyledi:

JİTEM'in bir koluydu

Hizbulkontra, Türkiye Özel Harp Dairesi'nin örgütlediği bir güçtür. JİTEM'in bir kolu, tetikçi gücü olarak 1990'lı yıllarda Kürdistan'da yurtseverlere karşı kullanıldı. Binlerce yurtsever, bu Hizbulkontra eliyle çok vahşi bir biçimde katledildi. Kürt toplumu bu biçimiyle sindirilmek, iradesi kırılmak, teslim alınmak istendi. 

Komplo sonrası olanlar

Kürt Halk Önderi, Uluslararası Komplo ile tutsak alındığında Kürt Özgürlük Hareketi'nin tasfiye olacağı umuduna kapılan Türk devleti, artı bu kontra yapıya ihtiyacı kalmayacağını düşündü. JİTEM ve Özel Harp eliyle bunlara Gaffar Okan suikastı gibi suikastlar yaptırıldı. Aynı devlet, sonra bunlar gerekçe yaparak Hizbulkontra'nın üzerine gitti. Liderleri dahil bazılarını öldürüldü, geri kalanları da tutuklandı. 

PKK tasfiye olmayınca

Baktılar PKK tasfiye olmadı. Komplo sonrası da büyüyerek, yayılarak mücadelesini sürdürdü. Bölgeselleşen, evrenselleşen bir hareket haline geldi. Her türlü yol ve yönteme rağmen sonuç alamayan Türk devleti, tekrar bu kontra yapıya ihtiyaç duydu. İçeride tuttuğu Hizbulkontra üyelerini serbest bıraktı. Onlara alan açtı Kürdistan'da, bir sürü maddi imkan sağladı. 

Kürdistan'da meşrulaştırmak için

Êlih başta olmak üzere Mêrdîn ve Amed gibi Kürdistan'ın bazı kentlerinde devletin desteğiyle çok ciddi bir çalışma yürüttüler. AKP-MHP faşist rejimi her türlü imkanı bunlara açtı. En son genel seçimlerde AKP listesinden 4 Hizbulkontra üyesini de Meclis'e taşıdı. Meclis'e koymak, meşruiyet kazandırmak, bunları Kürdistan'da meşrulaştırmak ve çalışma zemini oluşturmak içindi. 

Sömürgecinin karesinde

Şimdi tekrar bunları sahneye çıkardı ve sürekli görünür kırmaya çalışıyor. İşte Ahlat'ta Erdoğan, Devlet Bahçeli, Hizbulkontra'nın lideri (Hüda-Par Genel Başkanı) ve Türk ordusunun kuvvet komutanları ortak bir poz verdiler. O resim, Kürt düşmanı, soykırımcı sömürgeci Türk faşist devletinin resmidir. İşte Hizbulkontra'nın lideri de o resmin karesinde yer aldı.

Hizbulkontraya ihtiyaçları var

Hizbulkontra baştan beri Özel Harp Dairesi'nin bir örgütlemesiydi. JİTEM'le birlikte çalıştı. Şimdi yeniden ihtiyaçları var, çünkü Kürdistan Özgürlük Mücadelesi ile baş edemiyorlar. Her türlü silahla savaştılar, sonuç alamadılar. Hizbulkontra'yı, bu tetikçi gücü; yine o kareye yerleştirdiler. Şimdi hem siyasi alanda hem askeri alanda bir güç olarak Kürt Özgürlük Hareketi’ne, yurtsever Kürt halkına karşı kullanmak istiyorlar. 

Hemen sonra Hewlêr'e gelişi

Hemen sonrasında zaten Hizbulkontra liderinin hızlı bir biçimde Hewlêr’e gelişi, Başûr’daki diğer kontra yapı, ihanetçi-ajan şebeke (KDP yönetimi)  lideriyle bir araya gelmesi de zaten bu resmi tamamlıyor. Hizbulkontra şimdi Başûrê Kurdistan'da da ciddi örgütleniyor. Başûrê Kurdistan'da, Rojava'da, Kuzey ve Doğu Suriye'de ajan örgütlemeye çalışıyorlar. O yüzden Başûrê Kurdistan'da da ofis açmışlar. MİT, Barzaniler ve Hizbulkontra, her gün toplanıyor. Planlama yapıyor ve o temelde harekete geçiyor. 

Ciddi mücadele yürütülmeli

Hizbulkontranın Kürtlük ve İslamiyet ile yakından uzaktan hiçbir alakası yoktur. Erdoğan'ın nasıl dini imanı para ve iktidarsa Hizbulkontra'nın dini imanı da Türk devletine tetikçilik yapmaktır. Tetikçidir bunlar. Kullanacaklar, işi bitti mi tasfiye edecekler. Buna karşı çok ciddi siyasi, ideolojik, toplumsal mücadelenin yürütülmesi gerekiyor. HABER MERKEZİ 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.