İlk Kadın Doğum Hastanesi hizmette

Kadın Haberleri —

Tebqa Kadın Doğum Hastanesi

Tebqa Kadın Doğum Hastanesi

  • Tebqa Kantonu’nda ücretsiz sağlık ve ilaç hizmeti verecek Kadın Doğum Hastanesi açıldı. Böylece kantonda açılan sağlık merkezi sayısı 14’e yükseldi.  

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetim Kadın Konseyi, 2023 yılında planladığı projeler kapsamında Tebqa’da Kadın Doğum Hastanesi’ni açtı. 20 Eylül’de hizmete giren hastane kadınlara ücretsiz hizmet veriyor.

 

 

Kadın Doğum Hastanesi Yöneticisi Rojîn Silêman, cerrahi operasyonlar, normal ve sezaryen doğum, muayene, hamilelik takibi ve ilaçlar dâhil olmak üzere tüm tıbbi hizmeti sağlayacağını belirtti.

Jinha’ya konuşan Rojîn Silêman, şu bilgileri paylaştı: “Üç katlı hastanemizde; laboratuvar, radyoloji, kadın kliniği, yeni doğan, hasta takip, ameliyat, sezaryen ve 10 kuvözden oluşan kuvöz bölümünün yanı sıra her türlü ilacın ücretsiz olarak temin edildiği eczane ile hasta konaklama odaları bulunmaktadır. Hastaneye başvuruların bu kadar yoğun olacağını tahmin etmiyorduk. Öte yandan, hastanemizin uzman doktorlar, ebeler ve hemşirelerden oluşan nitelikli ve deneyimli bir kadrosu var.”

 

 

Tebqa Kantonu dışında kırsal bölgelerde yaşayan kadınlara da sağlık hizmeti verdiklerini ifade eden Rojîn Silêman, bunun hem yol hem de tedavi masraflarını azalttığını söyledi. TEBQA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.