Sağlıklı yaşamın adresi

Kadın Haberleri —

Berivan Süleymanoğlu Yaşa

Berivan Süleymanoğlu Yaşa

  • Kadın Yaşam Merkezi’ndeki kadınlar, güvenli bir ortamda sağlıklı bir yaşam için rahatça spor yapıyorlar. Merkezin kapıları haftanın yedi günü 18 yaş üstü tüm kadınlara açık.

Amed’in Peyas (Kayapınar) ilçesinde faaliyet gösteren Kayapınar Kadın Yaşam Merkezi, kadınlara daha rahat ve güvenilir spor yapma aktiviteleri sunuyor. Kadınlar, merkezde daha rahat spot yapma imkanına erişiyor.

Peyas Kadın Yaşam Merkezi Sorumlusu Berivan Süleymanoğlu Yaşa, kadınların fiziksel anlamda sağlıklarını desteklemek amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi ve ekledi: “Yoğun talep olduğundan sadece burası yetmeyebilir. Tüm kadınların böyle bir merkeze ihtiyacı var. Buranın ayrıca toplumsal cinsiyet eşitliğine de katkı sunuyor. Öte yandan merkez, kadınların bilinçlendiği ve hem fiziksel hem de psikolojik olarak kendini rahat hissettiği bir ortam.”

 

 

Kapılar tüm kadınlara açık

18 yaşından itibaren isteyen her kadının merkeze başvuru yapabileceğini aktaran Yaşa, Jinnews’e şu bilgileri verdi: “6 seans şeklinde ilerliyoruz. Her gün sabah 08.00’da merkezimiz açılır, akşam 20.30-21.00 saatleri arasında ise kapanır. 2 grup şeklinde ilerliyoruz. Sadece Pazar günü açılış saatimiz 10.00’da kapanış saatimiz ise 18.00 şeklinde değişiyor. Cardio, fitness, pilates derslerini veriyoruz. 2 diyetisyen arkadaşımız var. Üyelerimize istek üzerine hem diyet hem de kilo takibi verebiliyorlar. Ücret anlamında da burası çok uygun.”

Kadınların spor yaptıktan sonra moralinin de yerine geldiğini ifade eden Yaşa, “Spor esnasında tüm anadillerde müzikler çalınıyor ve kadınlar mutlu oluyor. Ayrıca bazı üyelerimizin bel fıtığı, boyun fıtığı, sağlık sorunları var” dedi. AMED

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.