İmralı'ya mektup gönderilemedi

  • Tutsaklar Ronahi Sırdaş ve Gülistan Yılmaz’ın İmralı Cezaevi'ne gönderilmesi için kaleme aldığı mektuplar, gönderilmeyerek iade edildi.

Kayseri Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Ronahi Sırdaş ve Gülistan Yılmaz’ın, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde ağır tecrit altında rehin tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Ömer Hayri Konar’a gönderdiği mektuplar, Cezaevi Mektup Okuma Komisyonu tarafından “sakıncalı” bulundu. Disiplin Kurulu, mektupların gönderilmemesine karar verdi. 

Tutsak Ronahi Sırdaş’ın gönderdiği mektup, “örgütten kopmadığını belirten söylemler”, “Abdullah Öcalan’a bağlılığını bildiren cümleler” ve “alenen biz” vurgusu gerekçesiyle gönderilmedi. Sırdaş’ın, Abdullah Öcalan’a  “Mavinin Yoldaşı” başlığıyla gönderdiği iki sayfalık mektubun, birinci sayfasının ilk üç paragrafında yer alan ve “sakıncalı” bulunan kısım ise şöyle: “... anlamın yarattığı özlemle seni sıkıca kucaklıyorum. Sevgiyle selamlıyorum. Her açıdan iyi olmanı, sağlıklı olmanı diliyorum. Değerli yoldaşım, uzun bir süredir senden ve yanındaki yoldaşlardan hiçbir haber alamadık. Bundan dolayı her açıdan durumlarınızı, sağlığınızı merak ediyoruz, sizlerden gelecek bir haberi bekliyoruz. Bunu beklerken de yüreğimizi, sizleri hissetme çabasını veriyoruz. Bizler genel anlamda iyi ve moralliyiz. 27 Kasım’dan bu yana fiili direniş içindeyiz. Elbette ruhumuz ve sağlımızı korumaya çalışıyoruz fakat mevcut imkansızlıklar bizleri fiili direnişe mecbur kılıyor. Sizin de her daim belirttiğiniz gibi, bu koşullarda daha yaratıcı olamıyoruz, yol-yöntem geliştiremiyoruz. Bunun mahçubiyetini de derinde yaşıyoruz.” 

 Tutsak Gülistan Yılmaz’ın Ömer Hayri Konar’a gönderdiği iki sayfalık mektup da “örgüt içi ilişkilerin canlı tutulmak istenmesi, örgüte bağlılığı bildiren cümleler olması ve alenen biz vurgusu yapması” gerekçeleriyle “sakıncalı” bulunularak gönderilmedi.  

Sırdaş, mahkemeye taşıdı

Sırdaş, karara karşı Kayseri 1. İnfaz Hakimliğine itirazda bulundu. Mahkeme, Sırdaş’ın itirazını yerinde buldu. Mahkemenin itiraz yolu açık olan gerekçeli kararında şunlar belirtildi: “Mevzuat hükümleri ve hükümlü talebi birlikte değerlendirildiğinde, hükümlünün disiplin kurulu başkanlığınca yapılan mektup ile ilgili incelemede, mektubun tamamında inceleme yapılıp yapılmadığının belli olmadığı, dolayısıyla bir cümleden çıkarılan anlamın mektubun tamamı dikkate alındığında farklı olabileceği anlaşılmakla hükümlü talebinin kabulüne ve yeniden değerlendirilmesi için ilgili infaz kurumuna gönderilmesine karar verilmiş.” MA/ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.