İşgalciye havadan darbe

.

.

  • Gerillalar 14 Temmuz ölüm orucu eyleminin yıldönümü dolayısıyla etkili eylemler düzenledi. 7 hava eylemi, suikast ve ağır silahlarla düzenlenen eylemlerde 9 işgalci cezalandırıldı, 2 zırhlı araç imha edildi, 1 kepçe darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk işgal güçlerine yönelik gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamanın ayrıntıları şöyle:

“Şehîd Doğan Zinar Birliğimiz, ‘Berxwedan Jiyan e!’ diyerek Amed Zindanı’nda direnişi yükselten ve tarihin en görkemli iradi duruşunu sergileyen 14 Temmuz direnişçileri anısına etkili ve sonuç alıcı hava eylemleri gerçekleştirdi. 3–11 Temmuz tarihleri arasında işgalci Türk ordusunun Şehîd Delîl Batı Zap bölgesindeki üsleri hava araçları ile hedeflendi.

3 ayrı noktada 7 eylem

Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalci üsleri iki kez, Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki üsleri bir kez ve Sergelê direniş alanındaki işgalciler dört kez havadan vuruldu. Bu eylemlerde en az 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 8 işgalci yaralandı, 2 Kirpi tipi zırhlı araç imha edildi ve işgalci üslerine ağır zayiat verdirildi.

Görüntüler yayınlandı

”İşgalci Türk devleti, hem Kürdistan özgürlük gerillasının ulaştığı bu düzeyi ve yaratacağı etkiyi engellemek, hem de hiç beklemediği anda ve yerde havadan aldığı ağır darbeleri gizlemek için hiçbir kaybını açıklamamıştır” diyen HPG, Türk devletinin tüm gizleme çabalarına karşın, düzenlenen eylemlerin görüntülerini de paylaştı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 12-13-14 Temmuz tarihlerindeki eylemlere ilişkin de şunları belirtti:

Haftanin bölgesi

12 Temmuz 19.20’de Haftanin’e bağlı Kanî Biyê alanındaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

Metina bölgesi

13 Temmuz 14.10’da Golka Direniş Alanı’nda işgalcilere ait kepçe orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Kepçe darbelendi.

Batı Zap bölgesi

Girê Cûdî alanında 13 Temmuz saat 05.00’da işgalciler ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi. Saat 16.15’te orta otomatik silahlarla hedeflendiler ve 1 mevzi imha edildi. Saat 18.30’da YJA Star güçleri suikast eylemi düzenledi, 1 işgalci cezalandırıldı.

Saat 14.10’da Girê Bahar alanında işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

14 Temmuz saat 11.30 ve 13.25’te Girê Amediyê direniş alanına savaş tekniği yerleştirmeye çalışan işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemde 1 mevzi darbelendi ve işgalcilerin hareketi durduruldu.

Saat 14.30’da işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemlerde 2 işgalci cezalandırıldı. BEHDİNAN

 

* * *

3 günde 28 bombardıman

HPG, işgali Türk ordusunun saldırılarına ilişkin de bilgi verdi. Buna göre, 14 Temmuz’da Girê Cûdî alanında direniş tünelleri yasaklı patlayıcılarla bombalandı. 12, 13 ve 14 Temmuz’da Xakurkê bölgesinin Girê Şehîd Hawar, Şehîd Şerîf, Berbizinê, Sinînê, Xinêrêya Jor alanları 9 kez, Garê bölgesinin Spîndarê, Mijê, Zêvkê, Xêrê, Gûzê alanları 13 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî, Girê Bahar Direniş Alanları 5 kez olmak üzere; toplam 27 kez savaş uçakları ile bombalandı.

14 Temmuz’da Metîna bölgesinin Serê Metîna, Golka, Şêlazê, Dergelê, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar ve Xakurkê bölgesinin Girê Şekîf alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı.

Amêdiye köylerinde yangın

Amêdiye’ye bağlı Sergelê, Kevne Mêzê, Mêzê, Guherzê ve Belave köyleri de SİHA’larla bombaladı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre saldırıda bazı evler tamamen yandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.