İzmir'deki patlamada 5 kişi yaşamını yitirdi

İzmir patlama

İzmir patlama

  • İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı Ayrancılar Mahallesi'nde bir restoranda meydana gelen patlama sonucunda 5 kişi yaşamını yitirdi.

Olaya ilişkin açıklama yapan İzmir Valisi Süleyman Elban, "sanayi tipi bir tüpün patlaması sonucu" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, patlamayı araştırmak üzere müfettiş; Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Torbalı Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini belirtti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 63 yurttaşın yaralandığınısöyledi.

İki kızını yitirdi

İzmir'in Torbalı ilçesindeki şırdancıda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 5 kişinin İzmir Adil Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemleri dün de sürdü. Birgül Sarılmaz (44) ile Evin Aslan (36) kardeşlerin babası İbrahim Savucu, acılarının büyük olduğunu belirterek, "Gereken hukuki süreçte, elimizden ne gelirse yapacağız" dedi.

Cenazesi Mêrdîn'e

Patlamanın şokunu üzerinden atamayan Orhan Çağur, eşi Ruken Çağur'un (31) yaşamını yitirdiğini söyleyerek, "Eşim, ev hanımı iki çocuk annesiydi. Market alışverişine ve ayakkabı almaya gitmişti. Olay yerine yakın bir mesafede oturuyoruz. Olayı duyunca durumunu öğrenebilmek için birçok hastaneye gittik. Ancak acı haberi aldık. Cenazemizi Mardin'de toprağa vereceğiz" diye konuştu.

Havin misafirliğe gelmişti

Yaşamını yitiren Havin Ergin'in (17) kuzeni olduğunu söyleyen Salih Ergin ise "Kuzenim Havin, Menderes'te yaşıyordu. Lise öğrencisiydi, okumayı çok severdi. Bir yakınının kız isteme merasimi için alışveriş yapmak amacıyla Torbalı'ya geldi. Kendisine ayakkabı bakıyormuş. Tesadüfen oradan geçerken patlama oluyor. Acımız, büyük çok üzgünüz" dedi. İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.