Kabuk Amed’de

Kültür/Sanat Haberleri —

Ali Osman Yanak

Ali Osman Yanak

  • Ali Osman Yanak: “Kabuk, insanın kendini keşfetme ve değişim sürecini anlatır. Her atılan kabuk, bir umudu ve yeni bir başlangıcı temsil eder. Kabuklar, varoluşumuzun bir parçası.

MIHEME PORGEBOL

Ressam Ali Osman Yanak’ın “Kabuk” adlı kişisel resim sergisi 6 Temmuz’da Amed’de açılıyor.

6 Ağustos’a kadar gezilebilecek serginin tanıtım materyallerinde “Varoluş sebebi… Yenilenirken kabuk atıyor. Hep bir umut, çatlaklar belirleyene dek” ifadeleri yer alıyor. 17 farklı resmin yer bulacağı sergide, ressamın 2018-2024 yılları arasındaki çalışmalarından bazıları görülebilecek. Bugüne dek Almanya, Belçika, İsviçre gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Mardin, Adıyaman, İstanbul, Çanakkale, Konya, Ankara gibi Kurdistan ve Türkiye’nin birçok yerinde sergiler açan ressam Ali Osman Yanak, son kişisel sergisi Kabuk için şu ifadeleri kullanıyor: “Kabuk, insanın kendini keşfetme ve değişim sürecini anlatır. Her atılan kabuk, bir umudu ve yeni bir başlangıcı temsil eder. Bu nedenle, yaşamın döngüsü içinde kabuklar atılmaya devam eder ve insanın gelişimine katkı sağlar. Kabuklar, varoluşumuzun bir parçası olarak bizi çevreleyen dünyayla etkileşimimizi de yansıtır. Bu nedenle, kabuklar sadece dış görünüşümüzü değil, aynı zamanda iç dünyamızı da yansıtan önemli bir simge olarak kabul edilmelidir.”

 

 

Ana tema kadın

Serginin ana teması ise kadın. Ressam, “kabuk” ve “çatlak” detayları üzerinden kurduğu konsepti de “Kadınların varlığı, Onların kabukları ve kabukların hikayelerini anlatan resimler...” sözleriyle ifade ediyor. “Biz ressamlar sanatın gücüyle, kadınların seslerini duyurmayı ve toplumdaki değişimin desteklenmesi gerektiğini eserlerimizle göstermeliyiz. Kadınların sanat aracılığıyla seslerini duyurmaya devam ettirdiğimizde, kabuk değiştirdikleri umut dolu bir geleceğe adım atmalarına destek olacağız” diyen Ali Osman Yanak, sanatçının toplumsal özgürlüğe karşı sorumluluğunu hatırlatıyor.

 

 

Sergi, 6 Temmuz Cumartesi günü saat 15.00’da Taş Mahal’de ziyaretçilere açılacak.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.