Kasırga tehlikesi

Dünya Haberleri —

Hava Durumu

Hava Durumu

  • Almanya'yı bir süredir etkisi altına alan aşırı yağış ve fırtına sürüyor. Özellikle ülkenin kuzeyi için uyarılar yapıldı.

Almanya'da cuma gününden beri şiddetli hava olayları yaşanıyor. Saarland ve Rheinland-Pfalz'ın güneybatısında aralıksız sağanak yağış uyarıları sürüyor. Öğleden sonra fırtınalar da etkili olmaya başladı. Bavyera, Hessen ve Thüringen sınır üçgeninde aşırı hava olayları için uyarı yapıldı.

Saatte 100 kilometreye varan şiddetli fırtına, dolu ve aşırı yağış meydana geldi. Şiddetli yağış, Bavyera ve Kuzey Ren-Vestfalya'da sokakları ve bodrumları su basmasına neden oldu. Durum güneybatıda bir nebze daha iyileşti. Ancak özellikle kuzey Almanya'da, şiddetli hava olayları potansiyeli hâlen yüksek.

Meteorolog Dominik Jung, “Fırtınalar devam ediyor. Doğu Avrupa'nın yüksek basıncı ile Batı Avrupa'nın alçak basıncı arasında sıkışıp kalan hava akımı dalgalanıyor” dedi. Jung, bu durumun önümüzdeki 14 gün boyunca sürebileceğini belirtti ve şiddetli yağmur, su baskını ve gök gürültülü fırtınaların devam edeceğini vurguladı. Önümüzdeki günlerde hava durumunun değişken olması bekleniyor. Sıcaklıklar 17-25 derece arasında seyredecek ve bol yağışlı olacak. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.