Katlettiler, cinsel istismar ettiler

Kadın Haberleri —

Çocuk istismarı

Çocuk istismarı

  • Kadınlar ve çocuklar, erkek-devlet şiddetine maruz bırakılıyor. Son bir gün içesinde bir kadın şiddete maruz bırakıldı, bir çocuk katledildi ve bir çocuk cinsel istismara uğradı. Fail erkekler ise kaçtı.

Kadınları ve çocukları korumak yerine haklarını gasp eden AKP-MHP iktidarı, toplumu felakete sürüklemeye devam ediyor. Sadece bir gün içesinde bir kadın şiddete maruz bırakıldı, bir çocuk katledildi ve bir çocuk cinsel istismara uğradı. Basına yansıyan bu durum devlet politikalarının küçük boyutu.

Bursa'nın Mudanya ilçesindeki bir çocuk parkında, kimliği henüz belirlenemeyen bir erkek, tartıştığı kadına şiddet uyguladı. Olay, çevrede bulunan bir yurttaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntüde, erkeğin kadına şiddet uyguladığı görüldü. Kadının yardım istemesiyle erkek kaçtı.

Çocuklar güvende değil

Dîlok’ta, 10 yaşındaki Emir Baki Bayındır, oyun oynarken “gürültü” yaptığı bahanesiyle mahallede manavlık yapan bir erkek tarafından ateşli silahla katledildi.

Güzelvadi Mahallesi’nde ismi öğrenilemeyen ve mahallede manav işleten erkek, Emir Baki Bayındır’ı iş yerinde bulundurduğu ateşli silahla katlettikten sonra kaçtı. Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapılan ve özel bir hastaneye kaldırılan çocuk, yaşamını yitirdi. Çocuğun, cenazesi, Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. Katil hala bulunamadı.

Riha'nın (Urfa) Serêkaniyê (Ceylanpınar) ilçesinde ise 70’li yaşlarda bir erkek bir çocuğa cinsel tacizde bulundu. Bir yurttaşın fark ettiği taciz olayı kayıt altına alınırken, görüntülerde erkeğin çocuğa tacizde bulunduğu görüldü. Çevredekiler tecavüzcüye tepki gösterdi. Tecavüzcünün çocuğun dedesi olduğu belirtilirken, gözaltına alınıp alınmadığına dair ise bilgi edinilemedi. BURSA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.