Kayyum çekilene kadar

Gulistan Koçyiğit

Gulistan Koçyiğit

  • DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Colemêrg Belediyesi'ne kayyum atama kararı geri alınıncaya kadar kesintisiz mücadele edeceklerini söyledi. 

Gülistan Kılıç Koçyiğit, gündemdeki gelişmelere dair Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Koçyiğit, 13 Haziran’da Colemêrg'de, 14 Haziran'da ise Mersin'de mitingler gerçekleştireceklerini hatırlatarak, "Bu konuda kayyum atama kararı geri alınıncaya kadar ve orada bulunan belediye meclis üyeleri kendi içlerinden seçtikleri Viyan Tekçe arkadaşımızın belediye eşbaşkanvekili olarak atanıncaya kadar bu mücadelemizi kesintisiz yürüteceğiz" dedi. 

Haber değil MİT raporu

AKP-MHP ittifakının kayyum meselesini tırmandırmaya çalıştığını vurgulayan Koçyiğit, Amed Büyükşehir Belediyesi'ni hedef gösteren Yeni Şafak gazetesini hatırlattı. Koçyiğit, "Dün yandaş gazetesinin yazdığı haberlere yakından baktığımızda; rant muslukları kesildiğinde nasıl iftiraya başvurduklarını, nasıl algı ve manipülasyonlarla kayyuma ortam hazırlamaya çalıştıklarını çok iyi biliyoruz. Yeni Şafak'ta çıkan bir haber olmanın ötesinde olsa olsa bir MİT raporudur" diye konuştu.  

Olmayan suçtan algı

AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın fotoğrafını makam odasından indirdiği için Tetwan Belediye Eşbaşkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldığını hatırlatan Koçyiğit, şunları s öyledi: "Bir siyasi rakibinin fotoğrafını indirmek, Saray kanunlarında mı suç? Büyük ihtimalle öyle. Hiçbir kanunda Erdoğan'ın fotoğrafının siyasi rakipleri tarafından indirilmesinin suç olduğu yazmıyor. Hiçbir DEM Parti'li siyasetçi Erdoğan'ın fotoğrafını asmak zorunda değildir. Tek başına bu örnek kayyum gerekçesi yapılan dosyaların nasıl zorlama, nasıl uydurma suçlamalarla tezgahlandığına iyi bir örnektir. Olmayan bir suçtan algı yarattılar, soruşturma başlattılar. Şimdi de olmayan suçtan da belediye eşbaşkanımızın ifadesini aldılar. Tam bir akıl tutulması." ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.