Yalanlar Şafak'la atıyor

Amed Büyükşehir Belediyesi açıklama

Amed Büyükşehir Belediyesi açıklama

  • Amed Büyükşehir Belediyesi, AKP'nin yayın organlarından Yeni Şafak gazetesinin belediye ve daire başkanlarını hedef almasına dair yaptığı açıklamada, gazete ve gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunulacağını belirterek, “Size, sizin yalanlarınıza, aparatlarınıza boyun eğmeyeceğiz” dedi. 

Yeni Şafak gazetesi, kayyumun borç batağında bıraktığı Amed Büyükşehir Belediyesi'ni ve daire başkanlarını hedef gösterdi. Colemêrg Belediyesi’ne kayyum atanması ve iktidar sözcülerinin “kayyum devam edecek” açıklaması ardından Amed'in “Kandil Diyarbakır'a kayyum atamış” başlığıyla hedef alınması dikkat çekti. 

Daha önce de yapıldı

Amed Büyükşehir Belediyesi hakkında benzer 'haber', 6 Ağustos 2019’da da “PKK belediyede” başlığıyla aynı 'eleman' tarafından yapıldı. Söz konusu 'haber'de de Özlem Tekin hedef alınan isimlerden olmuştu. 'Haber'de, "Özlem Tekin de Bilgi İşlem Daire Başkanı yapıldı. Eski görevi memur olan Ruşen Perinçek, Yazı Kararlar Daire Başkanlığı’na getirildi. Belediyede mühendis olarak görev alan Murat Eminoğlu ise genel sekreter yardımcısı yapıldı" denilmişti. Bu yayından 13 gün sonra aralarında Amed Büyükşehir Belediyesi’nin de olduğu üç HDP’li büyükşehir belediyesine kayyum atanmıştı.

 

 

İsim isim fişleme

Yeni Şafak, belediyenin Genel Sekreteri Emrullah Gördük, Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Özlem Tekin, Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Berivan Güneş, Kültür Dairesi Başkanı Çağla Şenay, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Emrah Erdal, Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Yıldız, Afet İşleri Dairesi Başkanı Murat Eminoğlu, Park Bahçe ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı İbrahim Yalçın, Fen İşleri Dairesi Başkanı Serdar Bakıroğlu'nu hedef gösterdi.

Kayyum döneminde çalışıyorlardı

Belediyelerde boş bulunan daire başkanı kadrosuna atamalar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 68/B maddesinin ek hükmü uyarınca 5 yıllık hizmet süresi şartını sağlaması gerekiyor. DEM Parti'li belediyede daire başkanlıklarına getirilen isimler, kayyum döneminde de memur olarak belediyede çalışıyordu. Yeniş Şafak'a göre kayyum döneminde belediyede çalışan memurların, DEM Parti yönetiminde görev yapıyor olması suç.

Büyükşehir açıklama yaptı

Amed Büyükşehir Belediyesi, Yeni Şafak gazetesinin belediye ve daire başkanlarını hedef göstermesine dair yazılı açıklama yaptı. Amed Büyükşehir Basın Bürosu tarafından “Kayyum Borsası iş başında: Yeni Şafak demokrasiye operasyon çekiyor” başlığıyla yayınlanan açıklamada, gazeteci ve gazete hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirtilerek, “Kayyum için yol yapanlara sesleniyoruz! Sandıkta başaramadığınızı zor aygıtlarınızla da başaramayacaksınız. Size, sizin yalanlarınıza, aparatlarınıza boyun eğmeyeceğiz” denildi. 

Amed Büyükşehir tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Basın etiğinden uzak, kişilik haklarını yok sayan, masumiyet karinesini tanımayan gazete denilen bu kağıt parçası, daha önceki dönemlerde de kayyum ataması için benzer haberler yaptı. Bugün de aynı görevle, kamuoyunu yanıltıp, antidemokratik, dikta rejimlerin yöntemlerinin başvurduğu irade gaspına yeniden yol yapmaktadır. Bu gazete ve o haberi uyduran kişinin kendisini tetikçi konuma düşürdüğünü bilmelidir. Basın ahlak ve etiğinden uzak, karşı tarafa tek bir söz hakkı tanımayan ve aslı astarı bulunmayan ve yöntem olarak da dedikoduyu geçmeyen iftira bilgilerle yönetim kadememizi hedef almaktadır.

 

 

10-15 yıllık devlet memurları

Kamuoyu bilmelidir ki; adı geçen her çalışma arkadaşımız en az 10- 15 yıllık devlet memurudur. Bu insanlar kayyum dönemlerinde de işlerin başında olan kişilerdir. O gün bu insanlarla ilgili bir sorun yok iken, üst düzey bir göreve getirilince mi sorun oluyor?

Suç duyurusunda bulunacak

Belediyemizin tüzel kişiliği adına yönetimimiz yarın sabah (bu sabah) ilk iş olarak, söz konusu kağıt parçası ve onun aparatı olan sözde gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunacaktır. Habere dair tekzipte bulunacağız. Ayrıca haberde adı geçen her çalışma arkadaşımız da ilgili gazete ve gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunacak.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.