Katile iki suçtan indirim

Kadın Haberleri —

Kaddafi Gören

Kaddafi Gören

  • Malazgirt'te  ‘üvey’ annesi Saide Gören’i katleden Kaddafi Gören’e yargıladığı mahkemede 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimi uygulanarak 19 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Mûş’un Milazgir (Malazgirt) ilçesinde 26 Haziran 2023 tarihinde ‘üvey’ annesi Saide Gören’i katleden Kaddafi Gören’e yargıladığı mahkemede 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimi uygulanarak 19 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Savcı, katil Kaddafi Gören’in “kadına karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi. Ayrıca 'ruhsatsız silah taşıma ve bulundurma' suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve 30 günden 100 güne kadar adli para cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, katile, “kadına karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet, eylemi 'haksız tahrik' altında gerçekleştirdiği gerekçesiyle cezayı 23 yıla indirdi. Bu ceza da yargılama sürecindeki durumu değerlendirilerek, 'takdiri indirim' (iyi hal indirimi) ile 19 yıl 2 aya indirildi. Heyet ayrıca 'ruhsatsız silah taşıma ve bulundurma' suçundan 1 yıl hapis cezası ve 30 gün adli para cezası verdi. Bu ceza da yine 'takdiri indirim' ile 10 ay hapis cezası ve 25 gün adli para cezasına çevrildi. MÛŞ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.