Almanya çapında ilk konferans

Kadın Haberleri —

  • TekoJIN, Almanya’nın Kassel kentinde “Jin Jiyan Azadî, Ser Bixe Azadî” şiarıyla düzenleyeceği konferansa tüm kadınları davet etti. 

Almanya'nın Kassel kentinde 29 Haziran'da konferans düzenleyecek olan TekoJIN (Jinên Ciwan ên Têkoşer), tüm kadınları ülkede yapacağı ilk konferansına davet etti.

“Kendi ülkemizin dışında yaşayan genç kadınlar olarak, kapitalist modernitenin saldırılarıyla karşı karşıya kalıyoruz” diyen TekoJIN, açıklamasında şunları kaydetti: “Sadece iş, okul ya da üniversite üzerine kurulu sıradan bir hayat yaşıyoruz. Cinsiyetçi ve kapitalist sistem, tekrar tekrar genç kadın kimliğimize saldırmaya ve bizi Xwebûn'umuzdan uzaklaştırmaya çalışıyor ama biz artık yeter diyoruz.

Bu toplumu değiştirmek bizim görevimizdir. Rêber Apo’nun kadın özgürlük ideolojisi, ‘Jin Jiyan Azadî’ şiarıyla tüm dünyaya yayıldı. Bu direnç ve ruhla mücadeleye devam edelim. Bunu, örgütlülüğümüz ve öz savunmamızla başarabiliriz. Bu nedenle tüm özgürlük isteyen genç kadınları, 29 Haziran'da Kassel'de gerçekleştireceğimiz konferansımıza davet ediyoruz. Gelin konferansta birlikte tartışalım ve bu tarihsel süreçte güçlü bir perspektifle rol oynayalım.” KASSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.