Kürtler AKP'den uzak durmalı

Kayyım protestosu

Kayyım protestosu

  • Gever esnafını ziyaret eden DEM Parti Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, "Bugünden sonra vicdanı olan, onuru olan hiçbir Kürt AKP binasının önünden bile geçmemelidir. Size hakaret ediyorlar, dilinizi yok sayıyorlar, iradenize kayyum atıyorlar" dedi. 

Colemêrg Belediyesi'ne kayyum atamasına karşı kentte ziyaretlerini sürdüren DEM Parti Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, Gever Belediyesi'ni ziyaret etti. Partililer, buradaki ziyaretlerinin ardından kent esnafıyla buluştu. Türk devlet güçleri, bir süre partilileri kalkanlarla engellemeye çalıştı. Partililer, daha sonra tek tek esnafları ziyaret etti. Partililere yoğun ilgi gösteren esnaflar, kayyuma da tepki gösterdi.  

Hükümetin görmesini istiyoruz

Esnaf ziyareti sonrası konuşan Bakırhan, sandıkta bütün hilelere, kaçak seçmenlere rağmen yenilen AKP-MHP iktidarının kayyum atamasını kabul etmeyeceklerini belirten Bakırhan, "Hükümetin de Türkiye’de ve Hakkari’de ortaya çıkan kayyum karşıtı direnişi görmesini istiyoruz. Kayyum çare değil, kayyum çözüm değil. Kayyum, bir düşman hukukudur.

Kayyumunuzu çekin

AKP’yi uyarıyoruz; kayyumunuzu çekin, kayyumcu anlayışınızı bitirin. Eğer sorunları çözmek istiyorsanız Kürt halkının iradesi orta yerde duruyor ve konuşmaya da tartışmaya da hazırdır. Kayyumda ısrar ederseniz de direniriz, kayyuma izin vermeyiz.  Bu toprakların evlatlarını baskıyla, zorla, zindanla, kayyumla yıldıramazsınız.

Binasının önünden bile geçmeyin

Hangi din ve vicdan, üç dönemdir bir halkın iradesine atanan bu kayyumı kabul eder. Bugünden sonra vicdanı olan, onuru olan hiçbir Kürt, değil AKP’ye oy vermek ve üye olmak, AKP binasının önünden bile geçmemelidir. Bu kayyum belasını hep birlikte defedeceğiz. Bu kayyumcu anlayışa karşı belediyenizi ve il-ilçe örgütünüzü daha fazla sahiplenin. Emin olun ki; sizden büyük yoktur. Sizin direnişiniz onların topundan da tankından da dipçiğinde de daha büyüktür."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.