Net ulusal tutuma ihtiyaç var

Kürtler / Ulusal birlik

Kürtler / Ulusal birlik

  • KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, "Ne yazık ki KDP, Kurdistan'ın işgaline destek olmakla kalmıyor, Türk devletinin Kürt soykırımına dayalı konseptinin başarısı için siyasi ve diplomatik faaliyetler de yürütüyor. Buna karşı güçlü ve net bir ulusal tutuma ihtiyaç vardır" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Türk devletinin Başûrê Kurdistan’da artan saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Türk devletinin, işgal saldırılarını genişlettikçe aşama aşama Başûrê Kurdistan'daki idareyi ele geçirdiği belirtilen açıklamada, özetli şunlar ifade edildi:

Irak'ın onayı, KDP'nin desteği

Zırhlı araçlar da dahil asker ve mühimmat sevkiyatının açık ve resmi yollar kullanılarak yapılması, ortada bir mutabakatın olduğunu gösteriyor. Şimdiye kadar gerçekleşen işgal saldırıları KDP'nin örtük desteğiyleydi. Şimdi ise Irak hükümetinin onayıyladır. KDP ise artık açıktan işgale destek vermektedir. Bu, yeni ve tehlikeli bir durumdur.

Soykırım konseptinde mutabakat

Ne yazık ki Irak hükümeti, Türk devletinin dayatmalarına karşı güçlü bir duruş sergileyemedi ve yapılan mutabakatlarla işgal ve soykırım politikalarına dahil oldu. Başûrê Kurdistan'a yönelik gelişen yeni işgal saldırıları, halkımıza karşı yürütülen soykırım konsepti temelinde anlaşmalar yapıldığını ortaya koyuyor.

Irak hükümetine tutum alınmalı

Irak devleti, halkımıza ve Hareketimize karşı geliştirilen konseptin içerisine çekilirken buna karşı güçlü bir tutum sergilenmiyor. Bu Irak adına ciddi bir yetersizlik ve aynı zamanda ciddi bir tehlikedir. Dolayısıyla kesinlikle Irak'ın yararına olmayan bu ilişkilerin sonlanması için daha güçlü siyasi tutumların alınması gerekir

Vaatlerinin gerçekçi yönü yok

Türk devleti, ırkçı ve yayılmacı amaçlar güdüyor. Kürt düşmanı bir zihniyetle Kürt soykırımını gerçekleştirmek istiyor. Irak hükümetine verdiği ekonomik, siyasi vaatlerin hiçbir gerçekçi yönü yoktur. Bazı vaatlere kanarak veya çeşitli vaatler karşılığında PKK'ye ve Kürt halkına düşmanlık yapmak, bu düşmanlığa ortak olmak son derece haksız, yanlış ve tehlikelidir. Irak'ta bu durumun farkında olanlar, artık bu tehlikeli duruma karşı güçlü bir tutum almalı ve Irak devletini bu yanlış gidişattan alıkoymalıdır.

Son yalanlar da zemin için

Irak'ta son dönemde kimi olayların Hareketimiz üzerine yıkılmak istenmesi, izlenen konseptle ilgilidir. MİT ve KDP tarafından organize edilen bu işler, Hareketimize yıkılarak ihanet ve işgal meşrulaştırılmak isteniyor. Dolayısıyla bunlar sadece iftira değil, aynı zamanda tehlikeli bir plandır. Bu tür kirli komplolarla Kürt Özgürlük Hareketi, Başûrê Kurdistan halkı ve Irak toplumu nezdinde karalanarak ihanetin ve işgalin meşru zemini oluşturulmak amaçlanıyor. Bu kirli plan teşhir edilerek toplum bilgilendirilmeli ve dezenformasyonun önüne geçilmelidir.

KDP askeri destekle yetinmiyor

Ne yazık ki KDP, Kurdistan'ın işgaline destek olmakla kalmıyor, Türk devletinin Kürt soykırımına dayalı konseptinin başarısı için siyasi ve diplomatik faaliyetler de yapıyor. Buna karşı güçlü ve net bir ulusal tutuma ihtiyaç vardır. Kürt halkı ve bütün Kurdistani örgüt, parti ve kurumları, güçlü ve net ulusal tutum ortaya koymalıdır. Kürt aydınları, sanatçıları, yazarları, halkı tehlikeler karşısında uyarmalı, aydınlatmalı ve harekete geçirmelidir.

Gerilla gibi net tavır almalı

Gerilla, işgale ve soykırıma karşı büyük bir direniş sergiliyor. Hedeflenen sadece gerilla ve PKK değil, Başûrê Kurdistan'dır; Kürt halkının kazanımları ve bütün Kurdistan değerleridir. Bu açıdan bütün ulusal, yurtsever ve demokratik kurumlar işgal, soykırım saldırıları ve iş birlikçi ihanetçi tutum karşısında gerilla gibi net ve güçlü tutum sahibi olmalıdır.

Seferberlik ruhuna ihtiyaç var

Başûrê Kurdistan'a yönelik artan işgal saldırıları, tehlikeli bir durumun göstergesidir. Dört parça Kurdistan'da halkımız işgal saldırılarına karşı güçlü bir tutum geliştirmelidir. Yurt dışında bulunan halkımız da Başûrê Kurdistan'ın işgaline karşı tepkisini, tutumunu güçlü bir şekilde ortaya koymalıdır. İçinde bulunduğumuz süreç; topyekun soykırım saldırılarına karşı her yerde topyekun direnişi geliştirme ve seferberlik ruhuyla harekete geçme sürecidir."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.