Tek kişilik hücrede tutuluyor

Emrah Özdemir

Emrah Özdemir

  • Ailesine haber verilmeden Batman’dan Erzincan’a sürgün edilen tutsak Emrah Özdemir tek kişilik hücrede tutuluyor. Oğlunun tedavisinin de yapılmadığını söyleyen Medine Özdemir, “Bu işkenceler son bulsun” dedi.

Tutuklanmadan önce sık sık evleri basılan ve tehdit edilen Emrah Özdemir, bir ihbar gerekçe gösterilerek üç yıl önce gözaltına alındı ve tutuklandı. 7 yıl hapis cezası verilen Özdemir, üç yıl boyunca Batman T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kaldı. Cezaevinde birçok hastalığı ortaya çıkan Özdemir, baş ağrıları nedeniyle sık sık denge kaybı yaşıyor. Özdemir, geçtiğimiz günlerde kimseye haber verilmeden Erzincan Kapalı Cezaevi’ne sürgün edildi. Özdemir, tek kişilik hücrede tutuluyor.  

 

 

Dilekçeler çöpe atılıyor

Annesi Medine Özdemir, oğlunun hasta olduğunu belirterek tek kişilik hücrede kalamayacağını söyledi. Cezaevinde sistematik baskının yaşandığını kaydeden Özdemir, “Defalarca dilekçe vermesine rağmen Emrah ne dişi ne de başı için hastaneye götürüldü. Dilekçeler çöpe atılıyor. Hastaneye götürüldüklerinde de hem detaylı hem ağız içi arama dayatılıyor. Tutsaklar baskı altında. Şimdi Erzincan’da neler göreceğiz hiç bilmiyorum. Günlerce oğlumun nereye sürgün edildiğine dair bilgi verilmedi. Benim üç oğlum var; üçü de cezaevine girdi, çıktı. Ailemizde cezaevine girmeyen insan kalmadı. Bu zulüm, işkence artık sona ersin” dedi. BATMAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.