Belediyeleriyle güçlüler

Kadın Haberleri —

Rezan Belediyesi kadın çalışmaları

Rezan Belediyesi kadın çalışmaları

  • Rezan Belediyesi, kadınların talebi doğrultusunda dikiş, okuma-yazma, kuaförlük kursları, çocuklar için oyun odaları ve gençler için de piyano, bağlama, erbane kursları açtı. Kurslara daha çok 40 yaş üstü kadınlar ilgi gösteriyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Amed’in Rezan (Bağlar) Belediyesi, Bağcılar Mahallesi’nde bulunan Bağ Evi'nde kadınlar için meslek edindirme kursları başlattı. Bağ Evi çalışanları, mahalledeki kadınlara tek tek ulaşarak, ihtiyaçları ve taleplerini tespit etti. Ardından talepler doğrultusunda çocuklar için oyun alanı, meslek edindirme kursları açtı.

30 kadın, 3 ay devam edecek kurslardan faydalanıyor. Atölye saatlerinde çocuklarını oyun odasına bırakıp rahat bir şekilde eğitim alabiliyor. Ayrıca çocuklar için oyun odalarında etkinlikler düzenleniyor.

 

 

Kadın, çocuk ve gençler için

Rezan Belediyesi Kadın ve Aile Genel Koordinatörü Emine Baştaş, dikiş-nakış, okuma-yazma, kuaförlük kursları, çocuk oyun odaları, gençler için de piyano, bağlama, erbane kursları açtıklarını söyledi.

40 yaş üstü daha ilgili

Öte yandan haftada iki gün kadınların evlerine misafir olduklarını söyleyen Baştaş, MA’ya çalışmalarını şöyle anlattı: “Sorunlarını, beklenti ve taleplerini dinleyerek, kadınları ekonomik hayatın içine kazandırmaya, kapatıldıkları evlerden çıkarmaya çalışıyoruz. Kurslara genellikle 40 yaş üstü kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Buraya geldiklerinde hem kendileri hem de çocuklar güzel vakit geçirip etkinlikler yapabiliyorlar. Bu da onlara bir nefes aldırıyor.”

Baştaş ayrıca ilerleyen süreçlerde kadınların yaptıkları üretimleri kadın pazarlarında açılan stantlarda satmayı planladıklarını aktardı. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.