Köyler bombalanıyor

Boşaltılan köyler / Güney Kurdistan

Boşaltılan köyler / Güney Kurdistan

  • Türk devleti Güney Kurdistan’daki köyleri bombalamaya devam ediyor. Savaş uçakları Binarê Qendîl’e bağlı Endzê köylerini bombaladı. Rojnews KDP işbirliğiyle boşaltılan köylerin görüntülerini de yayınladı.

Toplumsal Barışı İnşa Timleri (CPT) Üyesi Kameran Osman, 27 Temmuz Cumartesi günü saat 20.35’te işgalci Türk devletine ait savaş uçaklarının Binarê Qendîl’in Sengeser bölgesindeki Endzê köyü sınırlarındaki Tengî Şilekî’yi 2 defa bombaladığını duyurdu.

İki gün önce de bombaladı

CPT, iki gün önce de aynı köyün bombalandığı ve büyük bir  yangın çıktığını hatırlatırken, Endzê köyü çevresinde bulunan Baskî Kolke, Binge Gorî, Sixorê, Rezan û Hewa Nêlê’de bulunan yeşil alanların yandığını belirtti. Bombardımanda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, özellikle ağaçların yandığı ve köylülere ait arı kovanlarının zarar gördüğü kaydedildi.

Görüntüleri yayınlandı

Öte yandan Rojnews ajansı işgalci Türk devletinin KDP işbirliğiyle boşalttığı köylerin görüntülerini yayınladı. Görüntülerde, köylerden geriye yakılıp yıkılan evler ile bağ ve bahçeler kaldığı görülüyor. KDP geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde Behdînan’da onlarca köyü Türk devletinin işgalini kolaylaştırmak için zorla boşaltmıştı. Yurttaşların tehdit ve saldırılar ardından boşalttığı köyler, işgalci Türk devletinin bombardımanları sonrası tam bir harabeye döndü.

9 saatte köyü boşalt!

KDP, Duhok’un Amêdiyê ilçesine bağlı Ber Garê bölgesindeki Mijê, Kevne Mijê, Spîndarê ve Gîrgaşê köylerini de zorla boşaltmıştı. Sadece 9 saat süre verilen köylüler temel ihtiyaçlarını dahi yanlarına alamadan köylerinden ayrılmak zorunda kalmıştı. CPT üyesi Kameran Osman, “Ber Garê bölgesindeki dört köyde yaşayan yurttaşlar, Türk ordusunun köylerine yönelik bombardımanları nedeniyle bir süredir köylerini terk etmek zorunda kaldı ve Dêrelok ve Duhok’a yerleşti” dedi. DUHOK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.