Lübnan’a saldırılar sürüyor

Dünya Haberleri —

Lübnan / foto:AFP

Lübnan / foto:AFP

  • 100 uçakla bir kaç saat içerisinde 120 yeri vuran İsrail Hizbullah'ın lojistik merkezler komutanı Süheyl Hüseyin'in öldürüldüğünü açıkladı.

Beyrut'a düzenlenen hava saldırılarında Hizbullah'ın lojistik merkezler komutanı Süheyl Hüseyin'in öldürüldüğü duyuruldu. İsrail ordusunun 100 uçakla 120 belirli hedefi bombaladığı saldırılarda sivil can kayıpları da artıyor. İsrail ordusunun açıklamasında, "Hüseyin, İran ve Hizbullah arasındaki silah transferlerinde önemli rol oynuyordu. Ayrıca silahların çeşitli Hizbullah birlikleri arasında sevkiyatından da sorumluydu" denildi. İsrail'e yönelik saldırıların lojistik ve bütçe planlamalarını da Hüseyin'in yaptığı belirtildi. Hüseyin örgütün en yüksek askeri organı olan Cihat Konseyi'nin de üyesiydi.

Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA, dün akşam Beyrut'un güney banliyölerine hava saldırıları düzenlendiğini doğruladı. NNA, bölgedeki mahallelere altı hava saldırısı daha düzenlendiğini, güney banliyöleri el-Kefaat civarına, Burc el-Beracne’ye de bombalandı.

Bir cephe daha açıyor

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneybatısında kara operasyonu başlattığını açıkladı. Yapılan açıklamada, Lübnan'ın güney batısına bugün “sınırlı, yerelleştirilmiş, hedefli operasyonlar” başlatıldığı kaydedildi. Yakında denizden de operasyonlara başlayacaklarını bildiren ordu; Lübnanlılar ülkenin güneyinde denize girmemeleri, plajlara yaklaşmamaları veya balıkçılık gibi faaliyetlerde bulunmamaları yönünde uyarıldı.

Kara harekâtına başlarken güneydeki operasyonların "bölgesel, hedefli ve sınırlı" olacağını belirten İsrail ordusu, geçen hafta boyunca hemen hergün operasyon alanını biraz daha genişletti.

İsrail saldırıları sonucu Lübnan'da şu ana kadar 1,2 milyon kişi yerinden oldu. Lübnan hükümeti, İsrail'in Hizbullah'a yönelik hava saldırıları nedeniyle 400 binden fazla kişinin Suriye'ye kaçtığını açıkladı. BEYRUT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.