Neonazilerin silahlı antrenmanı

Dünya Haberleri —

neonaziler/foto:AFP

neonaziler/foto:AFP

  • Berlin'in Lichtenberg Şehir Parkı'nda, faşist Der Dritte Weg partisinin üyeleri dövüş antrenmanı yaptı. Polis yaptığı kontrolde, bu kişilerin silahlı olduğunu tespit etti.

Berlin’in Lichtenberg Şehir Parkı'nda dövüş sporları antrenmanı yapan 20-30 kadar Neonazi Alman medyasının radarına yakalandı. Çevrede bulunanların ihbarı ile hareket eden polis, bu kişilerin üzerinde bıçaklar, kum torbası eldivenleri ve hayvan savunma spreyleri bulunduğunu açıkladı. Sosyal medyada yayınlanan bir fotoğrafta, katılımcıların Der Dritte Weg (Üçüncü Yol) üniforması giydiği görüldü. Bu faşist parti taraftarları, Berlin'de giderek daha açık faaliyet göstermeye başladı.

Soruşturma başlatıldı

Polis, saat 14.15 civarında dövüş-sanatları antrenmanı yapan grubun bu partiye ait olduğunu öğrendi. Tüm katılımcıları kontrol eden polis, silahların yanı sıra anayasa karşıtı semboller içeren çıkartmalar da ele geçirdi. Silah yasası ve anayasa karşıtı semboller kullanımı nedeniyle soruşturma başlatıldı. Antrenmanın kontrol sonrasında devam edip etmediği bilinmiyor. Görgü tanıkları, Der Dritte Weg partisi üyelerinin posterler de astığını bildirdi.

Gösteriye saldırmışlardı

Geçen hafta, maskeli Neonaziler, Ostkreuz'daki bir gösteriye gelenlere saldırmıştı. Bu saldırının arkasında Der Dritte Weg ve gençlik kolu NRJ (Ulusal Devrimci Gençlik) üyelerinin olduğu düşünülüyor. En az bir NRJ üyesi teşhis edildi ve saldırının ardından tehditkâr mesajlar alındı. Berliner Register'a göre, Üçüncü Yol, Berlin'deki en büyük organize neonazi yapısı olarak görülüyor.

SA gibi hareket ediyorlar

Son aylarda, Üçüncü Yol üyeleri, kamuya açık dövüş sporları antrenmanlarıyla dikkat çekti. 7 Mayıs'ta NRJ üyeleri, Landsberger Allee'deki bir basketbol sahasında antrenman yaptı. 17 Mayıs'ta, parti üyeleri Pankow'daki Kissingenstadion'da antrenman yaptı ve burada da parti kıyafetleri giyildi. Bu antrenmana katılan bazı kişiler, Lichtenberg'deki antrenmana da katıldı. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.