Nepal'de sel: 200 ölü

Dünya Haberleri —

Nepal'de sel felaketi

Nepal'de sel felaketi

  • Nepal'de sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 193'e yükseldi, polis en az 31 kişinin kayıp olduğunu bildirdi.

Yerel medya en az 96 kişinin de yaralandığı felaketi "on yılların en kötüsü" diye niteledi. Aşırı yağışın tetiklediği seller daha çok ülkenin orta ve doğu kısımlarını etkiledi.

Polis sözcüsü Dan Bahadur Karki arama-kurtarma çalışmalarının önümüzdeki birkaç gün daha süreceğini söyledi. Nepal'de önceki 24 saatte çamur ve enkaz yığınları ile sular altında kalmış araçlar içinden 100'den fazla cansız beden çıkarıldı. Katmandu Vadisi'ne çıkan bazı yollar toprak kaymaları yüzünden hâlâ kapalı. Katmandu'ya çıkan otoyolda üç yolcu otobüsü toprak altında kalmıştı. Elektrik ve internet kesintilerinin sürdüğü bölgede okullarda da eğitime henüz dönülmedi. KATMANDU

 

* * *

ABD’de kasırga: 93 ölü

Amerika Birleşik Devletleri'nin doğu ve güneydoğusunda etkili olan Helene Kasırgası en az 93 can alırken, on eyalette milyonlarca Amerikalı elektriksiz kaldı. Helene, perşembe akşamı Florida'nın kuzeybatısında 5 ölçeğinde 4’üncü kategori bir kasırga olarak karaya ulaştı ve rüzgârın hızı saatte 225 km olarak ölçüldü. 

Güney Carolina'da en az 25, Georgia'da 17, Florida'da 11, Kuzey Carolina'da en az 37, Tennessee'de iki ve Virginia'da bir kişi hayatını kaybetti. Alabama, Florida, Georgia, Kuzey Carolina, Güney Carolina ve Tennessee’de federal acil durum ilan edildi. 

Poweroutage.us izleme sitesine göre, cumartesi akşamı Florida'dan Indiana'nın güneydoğusuna kadar on eyalette 2,7 milyondan fazla insan hala elektriksizdi. WASHINGTON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.