Yemen’i sel vurdu: 60 ölü

Dünya Haberleri —

Yemen'de sel felaketi

Yemen'de sel felaketi

  • Yemen'de Temmuz ayının sonundan bu yana etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle en az 60 kişi hayatını kaybetti.

Yemen, yaklaşık on yıldır süren savaşın yanı sıra iklim değişikliğinin de etkisiyle her yıl daha sık ve yoğun sağanak yağışlarla karşı karşıya kalıyor. 

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından Pazartesi günü yayınlanan rapora göre, Hudeyde eyaletinde 36, Ibb'de 9, Marib'de 8 ve Taez'de 7 kişi sel felaketinde yaşamını yitirdi. Hudeyde ve Marib vilayetlerinde en az 600 kişinin yaralandığı belirtilirken, Hudeyde ve Taiz'de 13 kişinin hala kayıp olduğu bildirildi.

Raporda ayrıca, sel nedeniyle okullar, yollar ve sağlık tesisleri gibi kamu altyapısının zarar gördüğü, insanların geçim kaynaklarının yok olduğu ifade edildi. 

Toplamda 38.285 aile, yani yaklaşık 268.000 kişi, bu doğal afetten etkilendi. OCHA, kötü hava koşullarının Eylül ayına kadar devam etmesinin beklendiğini ve daha fazla şiddetli yağış uyarısı yapıldığını belirtti.

Yemen, 2014'ten bu yana Husi isyancılar ile uluslararası alanda tanınan hükümet arasında süregelen bir savaşla karşı karşıya. BM'ye göre, bu çatışma yüz binlerce insanın hayatını kaybetmesine ve dünyanın en kötü insani krizlerinden birine yol açtı. Nüfusun yarısından fazlası insani yardıma muhtaç durumda. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.