Orman alevlere teslim

Dünya Haberleri —

Kaliforniya orman yangını

Kaliforniya orman yangını

  • Dört bin kişinin tahliye edildiği Kaliforniya orman yangını kontrol altına alınamıyor. 141 bin hektar küle döndüğü yangında umut yağmura kaldı.

Kaliforniya'nın kuzeyinde hızla büyüyen yangın, 141 bin hektardan fazla alanı kül etti ve binlerce kişiye tahliye emri verildi. Alev hortumlarına da rastlanan yangınlar, büyük bir hızla yayılıyor. Sacramento'nun yaklaşık 144 kilometre kuzeyinde etkili olan yangının yalnızca yüzde 10'u kontrol altına alınabildi. Yangına müdahale eden itfaiyeci sayısı 1700'e ulaştı. Yetkililer, yangının yayılmasını yavaşlatmak için sıcaklıkların düşmesine ve daha nemli bir havaya güveniyor.

Yangının insan kaynaklı olduğu düşünülüyor. Yanan bir arabayı bir kanala iterek yangını başlattığı şüphesiyle bir kişi tutuklandı. Paradise kasabası da dahil olmak üzere birçok yerleşim yeri için tahliye emri verildi. Şimdiye kadar 4 binden fazla kişi tahliye edildi ve 134 yapı yangında yok oldu.

İklim değişti süper yangınlar başladı

Yangının çıkış noktası insan kaynaklı olsa da yangının ulaştığı boyutlardan iklim değişikliği sorumlu tutuluyor. İklim bilimciler, insan kaynaklı iklim değişikliğinin daha yüksek sıcaklıklara ve yangınları körükleyen daha kuru koşullara neden olduğunu belirtiyor. KALIFORNIYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.