Rêber Apo için yürüyorum

Yurt Dışı Haberleri —

Uzun Yürüyüş

Uzun Yürüyüş

  • Kürt ve enternasyonalist gençler Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle yürüyor. Gençler 5 gün süren 80 kilometrelik yürüyüş ardından Frankfurt Rebstockpark’ta yarın yapılacak 32. Kürt Kültür Festivali’ne katılacak.
  • Faslı Nour Boutere, “Yürüyorum, çünkü bir şey yapmam gerekiyor. Yapmak istiyorum değil, yapmam gerekiyor. Rêber Apo’nun özgürlüğü onun ideolojisinin de özgürlüğü demek. Ben de özgürlüğü için yürüyorum” diyor.

DENİZ BABİR/ESSEN

Kürdistanlı ve enternasyonalist gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle Uzun Yürüyüş’te. Eylemlerine Bielefeld’de başlayan gençler, Hamm ve Dortmund ardından dün Essen’e ulaştı. Dört günün sonunda 63 kilometre yol kateden gençlerin bugünkü durağı ise Duisburg olacak. Kent merkezinde yapılacak 19 kilometrelik yürüyüş ardından eylemlerini tamamlayacak gençler Cumartesi günü Frankfurt Rebstockpark’ta yapılacak 32. Kürt Kültür Festivali’ne katılacak on binlerle buluşacak. 

Hep beraber Zap Zap Zapê

Yürüyüş boyunca taşıdıkları Öcalan pankartları, attıkları sloganlar, dağıttıkları bildirilerle İmralı’da 42 aydır devam eden mutlak tecride ve incommunicado rejimine dikkatleri çeken gençler arasında Fransız, İtalyan, Fas, Alman, İngiliz gibi farklı halklardan enternasyonalist gençler var. Yürüyüş boyunca Kürtçe parçalara, sloganlara eşlik ediyorlar. Yürüyüş kortejinin en önünde Zap Zap Zapê sözlerine eşlik eden, bir yandan halay çekip bir yandan da zafer işareti yapan Alba Rossi ile konuşuyorum.

 

Alba Rossi

 

İtalyan Alba: Bize umut veriyor

25 yaşındaki Alba Rossi yürüyüş için İtalya’dan gelmiş. Bu ikinci Uzun Yürüyüşü. Bir okuma grubunda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirleriyle tanışmış. “Daha sonra onun kadın özgürlüğünü ele alışınını diğer feminist akımlarla kıyasladığım zaman gördüğüm fark beni çok etkiledi ve üzerine yoğunlaşmaya ve derinleşmeye başladım” diyor. “Öcalan’ın ortaya çıkardığı kadın bilimi Jineolojî, batıdaki feminist anlayışa kıyasla yıkıcı değil ve toplumu yeniden yaratmayı amaçlıyor. Aynı zamanda bize bir alternatif oluşturmak için umut veriyor” diyen Alba Rossi, Öcalan için yürümekten mutlu olduğunu belirterek ekliyor: “Bu yürüyüşün enerjisi, motivasyonu çok başka. Frankfurt’taki festivalde son bulacak olan yürüyüş, çok sayıda insanı enternasyonal dayanışmada buluşturacak.”

 

Nour Boutere

 

Faslı Nour: Bir şeyler yapmam gerekiyor

İtalya’dan gelen Nour Boutere ise Faslı, 16 yaşındaki bir lise öğrencisi. İtalya’da gittiği yaz kampında Kürtlerle tanıştığını anlatan Nour, “Rêber Apo’nun daha önce kimsenin yapmadığı kadar insanları ve insanlığı çözümlediğini gördüm. ‘Kadın özgürleşmeden toplum da özgürleşemez” söylemi’ne katılıyorum. Sadece Kürtler için değil tüm dünya için bir perspektif sunuyor” diyor. Yürüyüşe katılma nedenini ise şöyle özetliyor: “Yürüyorum çünkü bir şey yapmam gerekiyor. Yapmak istiyorum değil, yapmam gerekiyor. Rêber Apo’nun özgürlüğünü yalnızca onun özgürlüğü değil; onun prensiplerinin, ideolojisinin de özgürlüğü demek. Ben de bu nedenle Rêber Apo’nun özgürlüğü için yürüyorum.”

 

Caraid

 

Caraid: Özgürlüğü global önemde

İngiltere’den gelerek yürüyüşe katılan Caraid ise 22 yaşında. Anna Campbell’in Rojava’da şehit düşmesinden çok etkilendiğini ve onun sayesinde Kürt hareketine ilgi duymaya başladığını söyleyen Caraid, “Kürt Hareketi’nden farklı arkadaşları tanıdıkça bu harekete ilgili yanlış bildiğim şeylerin de farkına vardım. Rêber Apo’nun fikirleri çok kıymetli. Önder Apo’nun  fiziki özgürlüğüne kavuşması tarihi ve aynı zamanda global bir öneme sahip” diyor. Yürüyüşe katlan gençler olarak Frankfurt’taki festivalde olacaklarını vurgulayan Caraid, “Özgürlük istemek için herkesi oraya bekliyoruz” diye ekliyor.

 

* * *

Özgür olana kadar rahat yok

Medine de gençlerle birlikte yürüyor. “Bir anne olarak buradayım. Bu eyleme katılmamayı vicdanım kabul etmedi. Gençlerle birlikte omuz omuza Önderliğin özgürlüğü için yürüyoruz. Önderliğimiz özgür olana kadar bize rahat yok. Önder Apo bizim varlığımızdır, ülkemizdir, yaşamımızın varlığıdır” diyor.

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.