Şadi’nin kütüphane rüyası

Kadın Haberleri —

Şadi Hasan

Şadi Hasan

  • Şadi Hasan, ekonomik özgürlüğünü kazanmak için 6 yıl önce evinin bir odasını kütüphaneye dönüştürerek, kitap satış işine girdi. Şadi, bir yandan topluma okuma alışkanlığını kazandırırken bir yanda da gençlere ilham oluyor.

Şadi Hasan, Raperîn İdaresi’ne bağlı Sengeser nüfusuna kayıtlı. 2020 yılında Qeladizê Koleji’nin Eğitim ve Psikoloji Bölümü’nü tamamladı. İş bulmaktan umudunu kestiği bir süreçte kendi işini kurma arayışına girdi; 6 yıldır dijital medya aracılığıyla kitap satıyor.

30 yaşındaki Şadi Hasan, Sengeser’de kitap satışı yaparak kendine iş imkanı yaratabileceğini düşündü. Ayrıca bu yolla okuyuculara kitap sağlama konusunda yardımcı olmayı istedi. İsteğini pratiğe dökerek dijital medyada kitap satışı yapmaya başladı. Evinde bir odayı kütüphane gibi tasarladı ve yüzlerce kitabı orada bulunduruyor.

 

 

Her okura ulaşıyor

Rojnews’e çalışmalarını anlatan Şadi Hasan, “İşime dijital medya aracılığıyla başladım. Okuyucular çoğu kez dışardan kitap istiyor. Kitapları ya ben onlar için temin ediyorum ya da kendileri gelip istediğini alıyor. Psikoloji, eğitim ve müfredat kitaplarını çok talep görüyor, genellikle öğretmenlerini talebi oluyor. Ayrıca romanlar, bilim ve dini kitaplar da talep ediliyor” dedi.  

Kadınlarla çalışmayı istiyor

Şu anda evinde küçük bir kütüphane kuran Şadi, ileride bunu büyütmeyi ve tüm çalışanlarının kadın olmasını hayal ediyor. Topluma okuma alışkanlığını teşvik etmenin yanı sıra kitap da yazıyor.

“Kadın elinin değmesi her şeyi güzelleştirir ve kütüphane hayalim gerçekleşirse onlar için iş fırsatları yaratacaktır. Ayrıca kütüphanede kadınlarla ilgilenmek daha kolay ve rahat olur.” SENGESER

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.