Şehit Orsetti’nin babası: Bütün ailem sizinle

Yurt Dışı Haberleri —

Alessandro Orsetti

Alessandro Orsetti

  • Rojava’da şehit düşen İtalyan enternasyonalist Lorenzo Orsetti’nin babası Alessandro Orsetti küresel Öcalan’a özgürlük hamlesine desteğini duyurarak, “Yaşasın Kürtler! Sizi kucaklıyorum. Yakınlığım ve kalbim sizinle, bütün ailem sizinle” dedi.

2017 yılında İtalya’dan Rojava direniş saflarına katılan ve 18 Mart 2019’da Dêrezor’da şehit düşen, Floransa ve Rojava’nın kahramanı Lorenzo Orsetti’nin (Orso-Tekoşer Piling) babası, “Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm" hamlesine desteğini duyurdu. Rojava'ya giden oğlunun kararından sonra kendisinin de Kürdistan’daki devrimci mücadeleyi daha yakından tanıdığını söyleyen Alessandro Orsetti şu mesajı iletti: “Ben kendimi bu halka yakın görüyorum ve bu nedenle Kürt halkının önderi Sayın Öcalan'ın kurtarılması kampanyasına katılıyorum. Bu kampanya, Türk devletine, 25 yıldır tutuklu bulunan Sayın Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması çağrısında bulunuyor ve serbest bırakılmasını talep ediyor. Öcalan Demokratik Konfederalizm ile toplumsal bütünleşmeyi sağlayan, siyasi ve toplumsal kökleri derinlere ulaşan bir devrimin önderidir. Bu kampanyaya bu yüzden katılıyorum, bu yüzden yakınım, bu yüzden umarım tüm bunlar olumlu bir şeye yol açar. Yaşasın Kürtler! Sizi kucaklıyorum. Yakınlığım ve kalbim sizinle, bütün ailem sizinle.”

 

Lorenzo Orsetti

 

Sakın vazgeçmeyin, bir an bile!

Baxoz’un DAİŞ’ten kurtarılması mücadelesinde şehit düşen Lorenzo Orsetti geride kalanlara şu mektubu bırakmıştı: “Eğer bu mesajı okuyorsanız, bu benim hayatta olmadığımın işaretidir. Ah, sakın üzülmeyin, ben bu şekilde iyiyim; pişmanlıklarım yok, ben doğru olduğunu düşündüğüm şeyi yaparken öldüm, en zayıf olanları savundum ve adalet, eşitlik ve özgürlük ideallerime karşı sadık kaldım. Yani, erken gidişime rağmen hayatım hala başarılıdır ve dudaklarımda gülüşümle gittiğimden neredeyse eminim. Bundan daha iyisini isteyemezdim.

Sizin için her şeyin en iyisini diliyor ve (eğer henüz yapmıyorsanız) bir gün sizin de bizden sonrakiler için hayatınızı verme kararı almanızı umuyorum. Çünkü dünya yalnızca bu şekilde değiştirilebilir. Ancak her birimizin içinde bulunan bireyselliği ve egoizmi yenerek fark yaratabiliriz. Bunlar zor zamanlar biliyorum, ama sakın vazgeçmeyin, umudunuzu yitirmeyin; asla! Bir an bile.

Her şey kaybedilmiş gibi gözükse de, kötü şeyler insanlara acı verse de ve dünya dayanılmaz hale gelse de, güç bulmaya devam edin ve bunu yoldaşlarınıza aktarın. Tam da bunun gibi karanlık anlarda bu ışık yardımcı olacaktır. Ve her zaman hatırlayın: “Bütün fırtınalar küçük bir damla ile başlar.” Siz de bu damla olmaya çalışın.

Hepinizi seviyorum ve sözlerimi değerli bulmanızı umuyorum.

Serkeftin!” HABER MERKEZİ

 

* * *

Toskana Bölgesel Konseyi, II. Dünya Savaşı'nda Floransa'da şehit düşenlerin yanına, San Miniato'daki Le Porte Sante Mezarlığı'na gömülen Lorenzo Orsetti'ye, Toskana'nın en yüksek nişanı olan Gonfalone d'Argento (Gümüş Bayrak) nişanını verdi.

Birkaç ay boyunca Floransa'nın duvarları şu yazılarla kaplandı: " Orso yaşıyor ", " Orso yine seviyor ", " Orso yine nefret ediyor ", " Yavru Köpekler ve Kalaşnikof " gibi daha birçok duvar yazısı ve grafitinin yanı sıra sık kullandığı şu cümle: “Günlerine hayat katmak, hayatına günler katmaktan daha iyidir.”

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.