Şenyaşar, Meclis Başkanlığı önünde

Şenyaşar Ailesi

Şenyaşar Ailesi

  • Adalet Nöbeti’ni Meclis Başkanlığı önüne taşıyan Emine Şenyaşar, “Gerekirse Meclis’te uyuyacağım” dedi.

Riha’nın Pirsûs ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından gerçekleşen saldırıda eşi ve iki oğlunu yitiren, bir oğlu da tutuklanan Emine Şenyaşar ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekilli olan oğlu Ferit Şenyaşar, bir süredir ara verdikleri adalet mücadelelerini, Meclis Başkanlığı önüne taşıdı. Şenyaşar Ailesi, eylem öncesi Meclis’te basın toplantısı düzenledi. 

Emine Şenyaşar, 6 yıldır adalet mücadelesi verdiğini hatırlatarak, “Gerekirse Meclis’te uyuyacağım.Ameliyat öncesi çocuğumu görmek istiyorum. Ameliyatın nasıl geçeceği beli değil, belki ölürüm. Onun için bırakılmasını istiyorum. 6 yıldır adalet sarayları önünde oturuyorum” dedi. 

 Şenyaşar Ailesi, açıklamanın ardından Meclis Başkanlığı önünde “Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet” yazılı pankart ile eylemlerini başlattı. Anne Şenyaşar, burada da yaşanan katliama dikkat çekerek, taleplerini dile getirdi.

Ferit Şenyaşar ise davanın bir tarafının da Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bu anne 6 yıldır yaşadığı adaletsizliği size anlatmak istiyor. Katliamın tanığı da Urfa eski Valisi Abdullah Erin’dir. Şu an Ankara’da merkezde bekliyor. Annenin anlattıkları size inandırıcı gelmeyebilir. Yapılacak olan görüşmede mutlaka Abdullah Erin’de katılmalıdır. Bu görüşme talebimiz kabul edilip, toplumun vicdanını rahatlatacak, adalet sağlanana kadar, yasal sınırlar içinde Meclis Başkanlığı kapısı önünde gece de dahil olmak üzere adalet için nöbet tutacağız.”

Eylemden kısa bir süre sonra Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, DEM Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar’ı telefonla aradı. Kurtulmuş, eylemi sonlandırmalarını istedi. Kurtulmuş, katliamın Meclis'in ilgi alanına girmediğini ve yargının işi olduğunu ileri sürerek, eylemin yapılması halinde Meclis’in itibarının zedeleneceğini savundu. DEM Partili Ferit Şenyaşar ise telefon görüşmesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme talebini Kurtulmuş’a iletti. Kurtulmuş da bu görüşme için bizzat inisiyatif alacağının sözünü verdi. Aynı zamanda Kurtulmuş, özel kalemini de Şenyaşar’ın odasına göndererek, katliam ve süreç hakkında bilgi aldı. Anne Şenyaşar, eylemin ardından Ferit Şenyaşar’ın Meclis’te bulunan odasına geçti. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.