Sergelê'de denetim ve pusu

Gerilla

Gerilla

  • Gerilla, Sergelê Direniş Alanı’nda gece yarısı bir grup Türk askerini denetim altına aldıktan sonra yakın mesafeden vurdu; 7'sini savaş dışı bıraktı.

Türk ordusunun, yoğun bombardıman eşliğindeki işgal saldırılarına rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 4 Türk askerini öldürdü, 4'ünü de yaraladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bigiler verildi:

Şehîd Delîl Batı Zap

* Girê Cûdî Direniş Alanı’nda 6 Eylül saat 10.00’da harekete geçen işgalci Türk askerleri, müdahele edilerek durduruldu.

* YJA Star gerilları, 7 Eylül saat 13.00’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki 1 MOBESE kamerasını imha etti.

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 8 Eylül saat 07.15’te ağır silahlarla vuruldu.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 6 Eylül saat 07.00 ve 12.00’de ağır silahlarla vuruldu.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’nda 7 Eylül saat 05.26’da konumlanmak isteyen türk askerleri ağır silahlarla vuruldu.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’nda 9 Eylül saat 02.30’da konumlanmak isteyen Türk askerleri, orta otomatik silahlarla vurularak durduruldu.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’nda 9 Eylül saat 03.30’da konumlanmak isteyen Türk askerleri, ağır silahlarla vuruldu.

* Girê Bahar Direniş Alanı’nda 9 Eylül saat 04.30’da konumlanmak isteyen Türk askerleri vuruldu; 1'i öldürüldü.

* Sergelê Direniş Alanı’nda Gundê Kevne Mijê Köprüsü civarındaki bir grup işgalci Türk askeri, 8 Eylül saat 23.53’te  denetim altına alındı. Hareketli profesyonel gerilla timleri tarafından denetim altına alınan bu askerler pusuya düşürülerek yakın mesafeden vuruldu; en az 3'ü öldürüldü, 4'ü yaralandı. Ağır darbeden sonra eylem alanı, 9 Eylül saat 00.30 ve 00.35’te savaş uçaklarıyla 2 kez bombalandı. Daha sonra saldırı helikopterleri ile alanı bombalayan Türk ordusu, Skorsky helikopterlerle 2 kez ölü ve yaralılarını alandan uzaklaştırdı. Eylem alanı sabah saatlerine kadar işgalci Türk ordusu ve KDP güçleri tarafından ağır silahlarla bombalandı.

Xakurkê Bölgesi

* Gerilla, 7 Eylül saat 01.00’de Lolan Direniş Alanı’ndaki saldırı helikopterlerine müdahale ederek, alandan uzaklaşmak zorunda bıraktı.

Metîna Bölgesi

* YJA Star gerillaları, 8 Eylül saat 14.40’ta Serê Metîna Direniş Alanı’nda harekete geçen Türk askerlerini orta otomatik silahlarla müdahale sonucu durdurdu.

Türk ordusunun saldırıları

* Türk ordusu, 7 ve 8 Eylül’de Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellere 2 kez patlayıcı yüklü dronlar ve 6 kez de yasaklı patlayıcılar attı. Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellere de 6 ve 7 Eylül’de 8 kez yasaklı patlayıcılar attı.

* Türk savaş uçakları, 6, 7, 8 ve 9 Eylül’de Xakurkê'nın Lolan, Şehîd Şerîf, Xinêreya Jor, Sîdekan, Kendekola ve Berbizinê alanlarını 10 kez; Garê'nın Şiyê, Deşta Nehlê, Deşta Kafya, Girê Sîser, Dêreşê ve Girê Kun alanlarını 13 kez; Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Bahar ve Girê Cûdî Direniş Alanlarını 12 kez; Qendîl'ın Zergelê, Qada Newrozê ve Girê Şehîd Berxwedan alanlarını 7 kez; Metîna'nın Bêşîlî Direniş Alanı'nı 1 kez olmak üzere; toplam 43 bombaladı.

* Saldırı helikopterleri de 8 ve 9 Eylül’de Xakurkê'nın Şehîd Şerîf ve Lolan Direniş Alanlarını 7 kez; Metîna'nın Şêlazê ve Serê Metîna Direniş Alanlarını 10 kez; Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Amediyê ve Girê FM Direniş Alanlarını 5 kez olmak üzere; toplam 23 kez bomsaladı. BEHDÎNAN

 

* * *

Binarê Qendîl köyleri bombalandı

Türk savaş uçakları, Binarê Qendîl köylerini yoğun bir şekilde bombaladı.

RojNews'in bölgeden edindiği bilgilere göre; Türk savaş uçakları, dün sabah saatlerinde Binarê Qendîl’in Suredê, Enzê ve Kirmesu köylerini 10’dan fazla kez bombaladı.

Binarê Qendîl Belediyesi Eşbaşkanı Serwin Celal, RojNews’e yaptığı açıklamada saldırıları teyit ederek, bölgenin büyük bir zarar gördüğünü söyledi.

Türk tarafının açıklaması

Türk Savunma Bakanlığı da dün sabah yaptığı yazılı açıklamada, "Irak'ın kuzeyinde bulunan Metina, Gara, Hakurk ve Kandil bölgelerindeki terörist hedeflerine 9 Eylül 2024 tarihinde hava harekatı icra edilmiş; icra edilen hava harekatıyla bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerinde bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak ve barınaklardan oluşan 21 hedef imha edilmiştir" denildi.

 

* * *

4 tane asker daha eksildi

Dêrsim'de Türk ordusuna ait zırhlı aracın 'devrilmesi sonucu' 4 uzman çavuş öldü, 1 astsubay da ağır yaralandı.

Türk İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, zırhlı aracın devrildiğini ileri sürerek, jandarma uzman çavuşlar Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve jandarma uzman onbaşı Doğan Kızılateş'in öldüğünü duyurdu. Yerlikaya, jandarma astsubay çavuş Muhammet Koyuncu'nun  da ağır yaralandığını söyledi.

Mehmet Aykanat, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinin Kmbet köyüne; Doğan Kızılateş, Tokat'ta; Ömer Eroğlu, Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ortacı köyüne; Orhan Burak Büyükçaylı, Isparta'ya tabut içinde gönderildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.